yarko2000 Napisano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Po wymianie kół, opon i hebli na tarcze przyszła pora na amorek. Do tej pory zwracałem się o pomoc i się nie zawiodłem, mam nadzieję że teraz też się uda:). Mam możliwość zakupu w/w amorów 1-RLD, drugi S-RL - oba z manetkami i oba używane. Smarowane, czyszczone i niby bez luzów:) Ceny to 300-350 za pierwszy i 250 za drugi (oba do negocjacji). Jeżdżę głownie po lesie i w mieście - do pracy. Waga - pełna stówka (tacy tez jeżdżą ). Sam skłaniam się do Epicona, optycznie jest w lepszym stanie. Ale czy możecie na szybko doradzić który będzie bardziej pasował? Może ze względu na moją wagę któryś będzie lepszy? W tej chwili mam b.miękkiego RST Gamma EL.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michauuu Napisano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Zdecydowanie epicon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejtrejder Napisano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Bierz Epicona. Stan wizualny może sporo mówić o sposobie jego użytkowania przez poprzednika. Axon to bardziej ścigancki sztuciec a z tego co piszesz nie bierzesz udziału w zawodach. Amortyzatory powietrzne ustawia się pod swoją wagę za pomocą doboru odpowiedniego ciśnienia. Pod tym względem jeden i drugi będzie na ciebie dobry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Nie bierz żadnego, zbieraj na nowego. Amortyzator to część, która pracuje pod dużym obciążeniem i którą kupuje się raz na długi czas. Lepiej uzbieraj do nowego. Sprzedawcy często obiecują idealny stan, a potem okazuje się, że nawet serwisu nie robili, albo w środku są porysowane golenie. A suntour też nie jest liderem niezawodności... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejtrejder Napisano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Słuszna uwaga kolegi Sagitta77. W końcu nowego Epicona można czasem dostać za ok 450 zł - ktoś na forum nawet linka do sklepu/aukcji podawał. Lepiej dołożyć do nówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d8wid Napisano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Xtrabike.pl ma bardzo konkurencyjne ceny Ostatnio brałem u nich koła i hamulce bo szykuje rower pod epicona i tam właśnie mają go za ~450 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarko2000 Napisano 16 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Xtrabike.pl ma bardzo konkurencyjne ceny Ostatnio brałem u nich koła i hamulce bo szykuje rower pod epicona i tam właśnie mają go za ~450 to mam mały dylemat:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d8wid Napisano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Sorry, nie chciałem stwarzać problemów A tak na serio to musiałbys zadzwonić i się upewnic jak to jest ze stanem - na zamowienie. Mi wszystko przysłali blyskawicznie ale mieli na sklepie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalKepa Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 również proponuję kupno nowego.. "Epicon królem sztywności nie jest" więc nawet regularnie smarowany i czyszczony, czyli optycznie "igła", może mieć na koncie ciężkie przeżycia.. poza tym nowego LOD'zika po wpłacie na konto masz za 449 PLN http://ctbike.pl/suntour-epicon-lod-disc-amortyzator-przedni.html a za 499 RLD http://ctbike.pl/suntour-epicon-rld-amortyzator-2011-disc-pod-tarcze.html oczywiście z dwuletnią gwarancją tak więc cena 300-350 wcale nie jest atrakcyjna.. ja ze swoim mam lekkie kłopoty - odkręca mi się tłumik powrotu takie to już mam szczęście, ale jest to na tyle nieuciążliwa sprawa, że nie przyćmiewa faktu stosunkowo fajnej pracy (troszkę miękki przy prawidłowym SAG-u) i naprawdę przyjemnej jazdy czy to do pracy czy w lesie przy czym dla mnie ta druga jest o wiele przyjemniejsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarko2000 Napisano 18 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Dzięki za dobre rady:)Chyba rzeczywiście wezmę nówkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek1994 Napisano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2013 Nówka to nówka Nie przejmujesz się tym, czy był katowany u wcześniejszego właściciela, czy o niego dbał czy nie itp Kupujesz i wiesz co W tym przypadku warto dołożyć do nowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.