Skocz do zawartości

[hamulec tarczowy] Z tyłu hamulec tektro zacina się, nie wraca.

marcin10m

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Od jakiegoś czasu, właściwie od roku mam problem z hamulcem tylnym. Praktycznie przestałem go już używać ale postanowiłem się za niego wziąć i go naprawić dla bezpieczeństwa.

Chodzi o to że nie wraca lub po chwili dopiero wraca bolec z linką, zacisk, nie wiem jak to nazwać. Jest to przedstawione na filmiku.

W hamulcu zdjęta linka i klocki wyjęte (więc to nie jest wina za długiego przewodu). Ale przy założonym dzieje sie to samo a nawet czasami jest gorzej.

Rozkręcałem ten hamulec czyściłem, ustawiałem i dalej to samo.

Jak na to zaradzić? Proszę o pomoc!

Rozkręcałem ten hamulec czyściłem, ustawiałem i dalej to samo.

Rozkręcałeś cały zacisk?? Czysciłeś i smarowałeś wszystkie elementy? Bo mi to wygląda na zasyfiony (zatarty) zacisk. Na pierwszy rzut oka dokładne wyczyszczenie powinno pomóc, ewentualnie jakaś porządne mycie WD40 powinno pomóc.

Rozkręcałeś cały zacisk?? Czysciłeś i smarowałeś wszystkie elementy? Bo mi to wygląda na zasyfiony (zatarty) zacisk. Na pierwszy rzut oka dokładne wyczyszczenie powinno pomóc, ewentualnie jakaś porządne mycie WD40 powinno pomóc.

Problem został rozwiązany. Okazało się iż śruba która mocuje tą wajhe była za mocno dokręcona.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...