Skocz do zawartości

[naped] lepiej 3x9 lub 3x10 ?

niko98

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

czesc

zamierzam kupic w lecie  przezutki marki sram X9, moje pytanie czy warto dodac te paredziesiac zlotych i kupic naped 3x10 ?

pozdrawiam

• Mod Team
Napisano

Jedni powiedza ze tak inni ze nie. X9 to na tyle wysoka półka ze będzie to dzialac ok, jednak ja bym został przy 9. A kupujesz komplet x9 z manetkami ?

• Mod Team
Napisano

W zasadzie póki co napęd dziesiątkowy nie daje niczego z czego by mogła wynikać różnica ceny lub chęć kupna. Łańcuchy są droższe, kasety i ogólnie osprzęt też.  2x10 już ma jakiś sens. 

Napęd 9s już jest tak długo ze jest dopracowany i działa niezawodnie.

Napisano

Ja jeżdżę na x9 9rz., kolega na x9 10rz. w obu przypadkach i manetki i przerzutka tylna. Od nowości z napędem 10rz. kolega miał problemy - po regulacji często okazywało się że kiepsko działa pod obciążeniem, potem w lato jakaś gałąź czy coś mu uderzyło w tą przerzutkę jak zjeżdżaliśmy w górach i do tej pory kiepsko mu działa bo albo przeskakuje na niższych biegach albo na wyższych (zawsze jakieś 2 biegi kiepsko chodzą po regulacji). Hak przerzutki jest prosty. Także zdecydowanie polecam x9 9rz. Wcześniej miałem x0 9rz. i też fajnie działała ale raczej bym nie dopłacił za nią 2/3 ceny nowej x9. Może prędzej warto się zastanowić nad manetkami czy nie dopłacić do x0 bo chyba w przypadku nowych są jakieś 100-150zł droższe i czasem są promocje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...