bigwalus Napisano 15 Kwietnia 2013 Napisano 15 Kwietnia 2013 Jak już pisałem na poprzednim wątku mam do wymiany tylne koło. Niestety stare stanradowo dodawane do Meridy 20-V Crossway ma już dość (stata tarcza od hamulców, mocno wytłuczone szprychy i nienajlepszy stan piasty) Co mi potrzeba? Doradźcie mi coś na te wymagania: Rozmiar 28". Obiążenie (na cały rower) na codzień 105 kg a na wyjazdach nawet 125kg. Jazda spokojna po asfaltach, leśnych drogach oraz drogach polnych. Koło wraz ze szprychami i piastą najlepiej jakby zamkneło się w 250zł. Wiem że to mało realne jak na takiego "klocka" jak ja ale może jest coś wartego uwagi?
bigwalus Napisano 16 Kwietnia 2013 Autor Napisano 16 Kwietnia 2013 Nikt nie pomoże? Myśle że w moim przypadku warto przedewszystkim zainwestować w dobre szprychy?! Obręcz nie jest chyba aż tak ważna co ?
Roonin Napisano 17 Kwietnia 2013 Napisano 17 Kwietnia 2013 Obręcz jest ważna i szprychy też a ja bym powiedział że nyple hexagonalne też by nie zaszkodziły. Bo co ci z tego że szprychy będą ok jak nyple nie wytrzymają. Wiesz 125kg to sporo dla kółka tylko kaski troszkę mało żeby to poskładać, na piastę trzeba ze 150, około 100 na obręcz + szprychy i zaplot. Po prostu jak ma być faktycznie mocne to jeszcze troszkę kaski.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.