Skocz do zawartości

[opony] jakie opony na miasto i w lekki teren (lasy, parki, bezdroża)

PIR

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich,

Dziś wytargałem rower z garażu i postanowiłem go trochę odświeżyć, wszystko przesmarowani itd, ale naszło mnie na zmianę opon ponieważ na stockowych oponach jeździ się bardzo niewygodnie po płaskim terenie.

Rower jaki posiadam do Kands energy 1300 z 2012 roku na 26' kołach i właśnie do niego potrzebuję oponki do jazdy po mieście i niewielkich bezdrożach.

Opony nie muszą być najtańsze, zależy mi na dobrych i wytrzymałych oponach.

Dodatkowo aby nie zakładać kolejnego tematu proszę o doradzenie jakie siodełko szukać, i czym się kierować. Jestem sporych rozmiarów bo 184cm i wadze 99kg a więc małe siodełka nie wchodzą w grę bo po 30 minutach jazdy czuje się jak bym dostał mocnego kopa, ale też nie chcę wielkiego fotela.

Niestety nie mam pojęcia o akcesoriach/osprzęcie rowerowym i dlatego z pytaniem zawitałem na forum.

Pozdrawiam

Napisano

OPONY – CST 26 x 1.95 szosowo-terenowe\

A chce to tak jak już pisałem, coś przede wszystkim na miasto i czasami na bezdroża.

Sory za post pod postem ale nie mogę edytować poprzedniego.

http://allegro.pl/opona-rowerowa-kenda-26-1-75-k935-khan-i3149970405.html

Dadzą radę ? 

Cześć,

Poszukaj na forum - o oponach jest całe mnóstwo tematów.

Ja sugerowałbym typowe semi-slick'i, Jak masz kasę to bierz zwijane, jak nie to drutówki.

Osobiście mam Shwalbe Hurricane i badzo sobie chwalę właściwości jezdne tych gum.

Niedługo potestuję też maxxis wormdrive 1,9 (zwijki) - myślę że będą podobne do Hurricane, ale może ciut mniejsze opory toczenia ze względu na szerokość.

Pozdrawiam

Napisano

Niedługo potestuję też maxxis wormdrive 1,9 (zwijki) - myślę że będą podobne do Hurricane, ale może ciut mniejsze opory toczenia ze względu na szerokość.

Właśnie zdjąłem te Maxxis'y, tyle że w wersji drutowanej,

dla mnie okazały się nieakceptowalne ze względu na łatwość przebicia.

W poprzednim sezonie zmieniałem dętki 8 czy 9 razy, wystarczy zszywka biurowa, czy jakiś większy opiłek,

poza tym ciche i łatwe do napędzenia, choć wcale nie takie wąskie..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...