Skocz do zawartości

[kask] dopasowanie i regulacja

Keke

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jako że wybudziłem się ze snu zimowego to czas zadbać o bezpieczeństwo na rowerze (wiem, wiem jak to jest z kaskiem i bezpieczeństwem)

Mam problem z dopasowaniem kasku a mianowicie kiedy jest zapięty to przy przełykaniu zapięcie lekko uwiera, kask podczas energicznego poruszania głowy nie przesuwa się w żadnej osi. Jednak gdy próbuję złapać kask i przesunąć go ręką, zsuwa się o kilka centymetrów i tutaj mam pytanie czy taki stan rzeczy jest ok? Dodam że niemożliwe jest zerwanie kasku z głowy, ale to chyba nie gwarantuje bezpieczeństwa. Problemem mogą być długie włosy na których kask ślizga się bardziej niż na gołej skórze, jednak to producenci chyba przewidzieli.

Kask:

http://katalog.bikeboard.pl/produkt,2012,kaski,731

Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź

Dzięki, jeszcze takie pytanko czy w waszych kaskach powierzchnia głowy dotyka każdego elementu wewnątrz kasku(nie tych gabek) bo u siebie zauważyłem duży luz pomiędzy głową a kaskiem w miejscach gdzie nie ma gąbek ale to chyba tak ma być.

[jak głupie pytanie to przepraszam]

Wydawało mi się że kask jest dosyć płytki bo była duża odległość pomiędzy uchem a krawędzią, jednak pooglądałem zdjęcia i filmiki na youtubie i chyba wszystko jest jak należy... może takie wrażenie sprawia to że mam podłużną twarz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...