Skocz do zawartości
  • 0

Wyciek z nowego amortyzatora SR Suntour

Gość tomasz

Pytanie

Napisano

Witam. Przed paroma dniami kupiłem rower Kands Energy 900. Po przejechaniu kilku kilometrów na tłoku od siłownika amortyzatora zobaczyłem olej. Nie jest tego dużo, po prostu widac granice, dokąd amortyzator "dotarł". Poniżej umieszcze zdjecie tego "wycieku". Rower zakupiłem na allegro, wiec ewentualna gwarancje etc jest małym problemem, który oczywiście nie przeszkodzi w wymianie lub naprawie sprzętu, ale chce byc pewien, że naprawdę muszę cos z tym zrobic. Napisałem juz do sprzedawcy, to powiedział, ze jest to amortyzator sprężynowy i możliwe, że ktoś dał za dużo oleju i na początku może troche "wychodzic". Nie wiem juz co o tym myślec, jestem laikiem, pomocy!

http://imageshack.us/photo/my-images/708/imag0860n.jpg/

Może mi sie wydaje, ale wycieka teraz znacznie mniej, a na pewno nie wyciekło tyle, zeby miało braknac.

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W widelcach tej klasy jest to całkowicie naturalne. Po pewnym czasie ten olej zacznie robić się ciemniejszy - potrzeba serwisu.

Czyli mam na razie się nie przejmowac, a dopiero jak olej zrobi sie ciemny oddac do serwisu? Gwarancje na widelec mam rok, a najbliższy serwis tej firmy oddalony o 120km...

Nie wiem czy pytanie, które chce zadac nie będzie wyjątkowo głupie, ale czy...ten olej nie skończy sie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...