Skocz do zawartości

[amortyzator przedni] pomóżcie w wyborze

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Posiadam rower Kross Trans Arctica, hamulce V-brake i amortyzator MLO. Niestety, ciągłe zatrzymywanie się, aby go włączyć/wyłączyć jest dość denerwujące, chciałbym kupić taki, który ma włącznik blokady na kierownicy. Czy moglibyście doradzić, jaki amortyzator kupić w miarę przystępnej cenie? 

• Mod Team

Z pivotami to masz Suntour Raidona, Spinner SW7, Suntour Axon (ale to tak ok 800-900zł i chyba tylko białe), Rock shox XC 32, i chyba tyle. Są tez Spinnery Aeris ale są drogie dość ok 900zł. Ogolnie lepiej kupić Epicona pod tarcze i resztę dołożyć na na koło i hamulec tarczowy.

Jeżeli mam zestawić od najlepszego to

- Axon

- Aeris

- SW7

- Raidon / XC32

• Mod Team

Panowie Doradcy- czy któryś z Was zadał sobie trud,aby sprawdzić o jakim rowerze mowa? Nie?

Otóż chodzi o rower trekkingowy- więc nie rzucajcie Raidonami czy innymi Axonami... 

Ten NCX ma mocowanie pod hamulce szczękowe Magury ( typu Firm Tech.) np. HS33 lub HS11- to mocowanie nie obsłuży typowych V-brakeów

Musisz chyba zerknąć na takiego

SF13-NCX-D RL LITE 700C air

Mocowanie pod hamulce typu V zna normalny szybkozamykacz.

Wcale bym się nie zdziwił gdyby nie wiedzieli. Bo pytałem o amortyzator z blokadą na kierownicy, a na kartce dostałem numer SF11-NCX-FT-E LO LITE 700C

Dobrze że zapamiętałem, gdzie mi gościu pokazywał to wiem, że to miał być ten obok...

• Mod Team

Tak czy inaczej wątpliwe jest ,żebyś na rynku znalazł coś lepszego w założonym budżecie. Wprawdzie jest jeszcze Marzocchi TXC1  i RST Vogue Air ,ale to już wydatek 1000 pln.

Za jakieś 500 pln możesz zakupić RST Vita RL

http://velo.com.pl/czesci/widelce/rst/vita-rl

ale to widelec ze sprężyną stalową.

Ugupu- sorki, więcej się to nie powtórzy ( dzisiaj).

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...