maciekpp Napisano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Witam, Posiadam rower Kross Trans Arctica, hamulce V-brake i amortyzator MLO. Niestety, ciągłe zatrzymywanie się, aby go włączyć/wyłączyć jest dość denerwujące, chciałbym kupić taki, który ma włącznik blokady na kierownicy. Czy moglibyście doradzić, jaki amortyzator kupić w miarę przystępnej cenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KMtown Napisano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 A powiedz ile możesz na niego przeznaczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekpp Napisano 15 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 A to nie jest tylko do hamulca tarczowego? Ile kasy ciężko powiedzieć, 600-700 zł, jeśli będzie za trochę więcej też może być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 15 Kwietnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 A ile mości pan waży? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KMtown Napisano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 A może raidona ? Roczniki 2011 i w górę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekpp Napisano 15 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 A ile mości pan waży? Teraz ok 85kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 15 Kwietnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Z pivotami to masz Suntour Raidona, Spinner SW7, Suntour Axon (ale to tak ok 800-900zł i chyba tylko białe), Rock shox XC 32, i chyba tyle. Są tez Spinnery Aeris ale są drogie dość ok 900zł. Ogolnie lepiej kupić Epicona pod tarcze i resztę dołożyć na na koło i hamulec tarczowy. Jeżeli mam zestawić od najlepszego to - Axon - Aeris - SW7 - Raidon / XC32 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekpp Napisano 15 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 2i regulaminu Dzięki, poszperam, poczytam i coś na pewno wybiorę A co powiecie na to: SF11-NCX-FT-E RL LITE 700C, cena 700zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KMtown Napisano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 A jaki masz skok w starym ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 15 Kwietnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Panowie Doradcy- czy któryś z Was zadał sobie trud,aby sprawdzić o jakim rowerze mowa? Nie? Otóż chodzi o rower trekkingowy- więc nie rzucajcie Raidonami czy innymi Axonami... Ten NCX ma mocowanie pod hamulce szczękowe Magury ( typu Firm Tech.) np. HS33 lub HS11- to mocowanie nie obsłuży typowych V-brakeów Musisz chyba zerknąć na takiego SF13-NCX-D RL LITE 700C air Mocowanie pod hamulce typu V zna normalny szybkozamykacz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekpp Napisano 15 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Musisz chyba zerknąć na takiego SF13-NCX-D RL LITE 700C air Mocowanie pod hamulce typu V zna normalny szybkozamykacz. Tego, którego ja podałem, zaproponowano mi dziś w serwisie Krossa, ale wolałem się jeszcze upewnić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 15 Kwietnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 zaproponowano mi dziś w serwisie Krossa Hmmm, ciekawe... może nie wiedzą ,co masz w rowerze? Przecież opis amorka jest czytelny: Magura Firmtech /International Standard (IS) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekpp Napisano 15 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Wcale bym się nie zdziwił gdyby nie wiedzieli. Bo pytałem o amortyzator z blokadą na kierownicy, a na kartce dostałem numer SF11-NCX-FT-E LO LITE 700C Dobrze że zapamiętałem, gdzie mi gościu pokazywał to wiem, że to miał być ten obok... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Znowu mnie wyprzedziłeś Durnykocie! A tak chciałem przypiec doradcom którzy nie wiedzą co radzą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekpp Napisano 15 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Hmm.. przejrzałem katalog no i nic dobrego nie znalazłem poza zaproponowanym SF13-NCX-D RL LITE 700C air. Czyli ten pozostaje najlepszy, nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 15 Kwietnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Tak czy inaczej wątpliwe jest ,żebyś na rynku znalazł coś lepszego w założonym budżecie. Wprawdzie jest jeszcze Marzocchi TXC1 i RST Vogue Air ,ale to już wydatek 1000 pln. Za jakieś 500 pln możesz zakupić RST Vita RL http://velo.com.pl/czesci/widelce/rst/vita-rl ale to widelec ze sprężyną stalową. Ugupu- sorki, więcej się to nie powtórzy ( dzisiaj). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekpp Napisano 15 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 No to na koniec jeszcze jedno głupie pytanie, czy na pewno będę mógł przełączać działanie amortyzatora w czasie jazdy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KMtown Napisano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Tak , na manetce na kierownicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekpp Napisano 15 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Dziękuję wszystkim za odzew i pomoc, bez Was pewnie kupiłbym coś, co poleca serwis, a nie pasuje do mojego roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekpp Napisano 23 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 Odświeżę temat z pytaniem. Chodzi o amortyzator SF13-NCX-E RL LITE 700C air. Jest przy tym wpisane typ osi: E-thru axle type i nie bardzo wiem z czym to się je. Czy taki amortyzator będzie pasował do mojego bike'a? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.