Wilku89 Napisano 29 Kwietnia 2006 Napisano 29 Kwietnia 2006 nIEDAWNO KUPILEM SOBIE NEW BIDON aUTHORA ZA 12.90 zł i po 3 dniach pękło mi to wieczko, co sie podnosci pokrywke, by wlac do bidonu wodę. Dziekuje bidonom authora, wole cos lepszego... Moze shimano, lub issostar? A wy jakie bidony macie?
Kolumb Napisano 29 Kwietnia 2006 Napisano 29 Kwietnia 2006 Ja od roku używam Tacxa, który od bidonów Authora różni się chyba tylko kolorem (kształt i cena ta sama) i nie narzekam...
pigla Napisano 29 Kwietnia 2006 Napisano 29 Kwietnia 2006 Ja mam bidon AUTHOR'a i nie narzekam dobrze się sprwuje. Za 11 zł wielkich rzeczy nie można się spodziewac.
Gregor Napisano 29 Kwietnia 2006 Napisano 29 Kwietnia 2006 Ja tez mam bidonik i koszyk authora i JEDYNA wada bidonu to to, ze ladnie mowiac wydala bardzo niemily zapach.. Ale da sie zyc.... Do koszyka nie mam zadnych zastrzezen tylko mi sie odkrecil (albo ktos mi odkrecil) ze srub przy ramie i spadl mi koszyk (musialem go zaczepic na siedzonku bo nie mialem plecaka) i teraz nie mam srub!!!! Czy ktos wie, czy w rowerowym mozna takie sruby kupic?????
Spider Napisano 29 Kwietnia 2006 Napisano 29 Kwietnia 2006 Ja mam Isostara i nienarzekam ,pokrywka dobrze sie trzyma i dzieki niej nie pije wody z piachem (jak w wypadku bidonów z samym korkiem). No i dobra cena ok 9zł.
pigla Napisano 29 Kwietnia 2006 Napisano 29 Kwietnia 2006 Też poszukuję śrubek bo te które były dołączone do koszyczka (też AUTHOR), są za krótkie, aby utrzymac pompkę i koszyk. W sklepie rowrowym raczej takich śrubek nie znajdziesz, proponuje się wybrac do sklepu typu CASTORAMA
Wilku89 Napisano 29 Kwietnia 2006 Autor Napisano 29 Kwietnia 2006 takie sruby dostajesz porzy zakupie new koszyka w opakowaniu są. Gdy jeszcze nie mailem srub, tylko jakis stary lipny koszyk, to w rowerowym dali mi za free sruby
bambus81 Napisano 29 Kwietnia 2006 Napisano 29 Kwietnia 2006 ja śruby wymieniłem na dłuższe (kupione w Obi) a bidon, to przez wiekszość sezonu używałem butelek (500ml) z szybkim zamknięciem i przykrywką. wyglada tak sobie, ale jest tanie i nie brzydkich zapachów.
Kolumb Napisano 29 Kwietnia 2006 Napisano 29 Kwietnia 2006 JEDYNA wada bidonu to to, ze ladnie mowiac wydala bardzo niemily zapach.. Co do zapachu to spróbujcie wlać do bidonu wody z kwaskiem cytrynowym i na jakiś czas zostawić. U mnie to działa. Poza tym zawsze po użyciu myję bidon i zostawiam otwarty (jak zostawię na parę dni zamknięty to zaczyna "pachnieć")
QWEY564 Napisano 29 Kwietnia 2006 Napisano 29 Kwietnia 2006 A ja mam izostara ale jak gdzieś jadę to kupuję t.zw. bidonki jednorazówki czyli te większe tymbarki lub wszystko inne co pasuje do koszyka i nie śmierdzi ani nie trzeba tego myć (tym bardziej że do zwykłego bidonu nie można lać soków ) A śrubki to powinny bć razem z koszykami na bidon, montowanymi pompkami(np AuthorAPPone) lub przykręcone do ramy!!!
stefe Napisano 29 Kwietnia 2006 Napisano 29 Kwietnia 2006 isostar litrowy (coś ponad 10 złotych)... jeżdże z nim już jakiś rok. co najważniejsze woda nie nabiera zapachu i smaku plastiku... jak to miałem w jakimś niefirmowym.
Jacke Napisano 29 Kwietnia 2006 Napisano 29 Kwietnia 2006 Kolega bardzo chwali bidon izotermiczny kupiony w decathlonie za ~30zl. Planuje niedlugo kupic go bo bardzo mi sie podobal i sprawuje sie podobno dobrze.
Mod Team Odi Napisano 29 Kwietnia 2006 Mod Team Napisano 29 Kwietnia 2006 Kiedyś używałem bidonów Giant'a ale każdy z nich prędzej czy później mi spadł i pękał ten dziubek do picia. W końcu miałem dosyć częstego wydawania kasy na bidony. Kupiłem bidon Continental za 16zł i jest super. Ten dziubek do picia (co się wyciąga) jest z miękkiej gumy przez co jest dużo wygodniejszy i nie rozwali się przy upadku. Bidon Continentala mam już ponad rok i jestem zadowolony. A co do śrub to polecam zajrzeć po prostu do sklepu ze śrubami
Blitzer Napisano 29 Kwietnia 2006 Napisano 29 Kwietnia 2006 Ja mam czarnego adiidasa za 10zl. Troche smierdzi i jest niezbyt szczelny. Jak sie naleje soku to cala rama jest do czyszczenia bo kurz i piasek sie przykleja! Zastanawiam sie taraz nad kupnem isostara...
Mały Napisano 29 Kwietnia 2006 Napisano 29 Kwietnia 2006 Kiedyś używałem bidonów Giant'a ale każdy z nich prędzej czy później mi spadł i pękał ten dziubek do picia. W końcu miałem dosyć częstego wydawania kasy na bidony. Kupiłem bidon Continental za 16zł i jest super. Ten dziubek do picia (co się wyciąga) jest z miękkiej gumy przez co jest dużo wygodniejszy i nie rozwali się przy upadku. Ja mam bidon Giant'a i mam gumowy ten dziubek . Ty widzocznie miałeś jakiś inny . Ale widziałem Gianty z plastikowym dziubkiem, ale ony mają jeszcze tą pokrywkę. stefe, fajny taki bambus długi . Mój kolega ma podobny, tyle że z taką pokrywką, a nie dziubkiem wyciąganym . Mi się taki do ramy nie zmieści, a mam rozmiar 19" ( za duża z resztą, ale rosnę to się nie przejmuję. Dobrze mi się jeździ to co będe kombinował )
Mod Team Odi Napisano 29 Kwietnia 2006 Mod Team Napisano 29 Kwietnia 2006 Ja mam bidon Giant'a i mam gumowy ten dziubek smile.gif. Ty widzocznie miałeś jakiś inny tongue.gif wink.gif. Ale widziałem Gianty z plastikowym dziubkiem, ale ony mają jeszcze tą pokrywkę. Racja Ale ta pokrywka zawsze mnie wkurzała bo do niczego nie potrzebna i zawsze ściągałem ją od razu po zakupie bidonu. Jakby ktoś jeszcze miał wątpliwości to chodzi o przezroczyste bidony Giant http://www.giant-bicycles.com/pl/030.000.0...004&model=10120
pyootr Napisano 29 Kwietnia 2006 Napisano 29 Kwietnia 2006 Z bidonów mogę polecić bidon CUBE RACING http://www.centrumrowerowe.pl/index.php?s=711&did=137&l=pl Troche należy strone przewinąć. 0.75 L, korek wykonany z miekkiej gumu, na sciankach sa numery telefonów pogotowia ratowniczego jakby ktos z was czasem znalazl sie przez przypadek w Alpach niemieckich lub austriackich lub szwajcarskich a nawet w górach poludniowego Tyrolu Plastikiem smierdzial przed pierwszym umyciem a po tym zabioegu nie "oddaje" zadnych zapachow napojom w bidonie.
Jelitek Napisano 29 Kwietnia 2006 Napisano 29 Kwietnia 2006 A ja mam Zefal'a Alloy dałem za niego 24 zł w Decathlonie i ani nie śmierdzi ani nic. Jest super ale wymaga koszyka z tworzywa sztucznego bo aluminiowy strasznie zdziera. Naprawdę polecam bo jest trwały i wogóle super!
majstermod Napisano 29 Kwietnia 2006 Napisano 29 Kwietnia 2006 Aluminiowe bidony nie przyjmują zapachu przechowywanego napoju, ani nie mają swojego. Mam litrowy bidon Campingaz gdzieś od lipca 2005 i właściwie nie mam zastrzeżeń. Faktycznie , jak pisze Jelitek, przydałby się specjalny koszyk. Zwykłym koszykiem zdrapałem już połowę lakieru z bidonu Poza tym litrowy bidon jest zbyt długi i trochę dzwoni o konstrukcję koszyka. Spowodowane jest to tym, że nie jest profilowany, jak te z tworzywa.
Krzema Napisano 29 Kwietnia 2006 Napisano 29 Kwietnia 2006 Racja Ale ta pokrywka zawsze mnie wkurzała bo do niczego nie potrzebna i zawsze ściągałem ją od razu po zakupie bidonu. Jakby ktoś jeszcze miał wątpliwości to chodzi o przezroczyste bidony Giant http://www.giant-bicycles.com/pl/030.000.0...004&model=10120 Mam identyczny bidon (ten przeźroczysty) tylko zamiast napisu GIANT widnieje na nim napis BETO. Po niecałym pół roku używania (nie używałem go w zime) w aluminiowym koszyku AUTHOR-a ułamała się przykrywka. Nie ukrywam że wybierając bidon w sklepie kupilem ten, bo miał właśnie tą przykrywke, która miała chronić ustnik przed błoten i swoją funkcję spełniała, ale nie była wygodna do otwierania, a szczególnie zamykania. Teraz jest cały porysowany od wkładania i wyjmowania z koszyka i wygląda nie za ładnie... Pozatym ustnik chodzi w nim ciężko i trzeba mocno trzymać go zębami, żeby się otworzył. Teraz szukam jakiegoś większego bidonu (1l), który nie miał by tych wad co jego poprzednik.... Znacie może jakieś fajne duże bidony z gumowym ustnikiem i jego osłonką?
Mod Team Odi Napisano 29 Kwietnia 2006 Mod Team Napisano 29 Kwietnia 2006 Pozatym ustnik chodzi w nim ciężko i trzeba mocno trzymać go zębami, żeby się otworzył. I to też strasznie mnie wkurzało bo zawsze trzeba było się siłować żeby się napić.
Kaska Napisano 30 Kwietnia 2006 Napisano 30 Kwietnia 2006 Ja uzywam bidon, jaki wpadnie mi w rece. Czesto gubie bidony (koszyk jest ok, ale z powodu mojego ogromnego roztargnienia wszedzie je zostawiam), wiec wchodze do sklepu i kupuje pierwszy, ktory wpada mi w rece. Przcwiczylam juz bidony Isostara, GF, no name'y i metalowe, i na zaden szczerze mowiac nie narzekalam.
Gregor Napisano 30 Kwietnia 2006 Napisano 30 Kwietnia 2006 :025: Moj bidonik tez jest nie do konca szczelny :025:
figasso Napisano 30 Kwietnia 2006 Napisano 30 Kwietnia 2006 Ja używam Isostara i jestem zadowolony. Śmierdzi jeśli go zostawić zamknięty po uzyciu, ale to chyba normalne we wszystkich
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.