kotdog Napisano 15 Kwietnia 2013 Napisano 15 Kwietnia 2013 Cześć i czołem! Sezon się zaczyna, to czas coś zorganizować. Zatem proponuję wycieczkę rowerowo-kempingową. Kilka szczegółów: - wyjazd 1 maja, powrót 5 maja - jazda po szosach - dziennie 100-150km, bez tempem turystycznym (sam jadę jakoś średnio 21km/h, ale jak kilka dni jechałem z kolegą to udało mi się dociągnąć do 24) - noclegi planuję pod namiotem u dobrych ludzi na ogródkach lub na dziko, ewentualnie można będzie znaleźć jakiś domek w przypadku bardzo złej pogody. No i najważniejsze -- trasa. Są dwie propozycje, obie do ciekawych miejsc -- MRU oraz Borne Sulinowo (miasteczko-widmo). To drugie bardziej mnie pociąga, bo jest sukcesywnie rozbierane i wkrótce nic z niego nie zostanie. :-( Obie trasy mają poniżej 200km bezpośrednio, więc chciałbym pojechać trochę na około - tak, żeby zrobić te ponad 100km dziennie (do jak kończy się trasę na dzień przed 15.00, to trochę strata dalszej części dnia ;-) ) Planuję jechać w dwie, góra trzy osoby. Doświadczenie w takich akcjach mam wstępne, bo w poprzednie wakacje spędziłem miesiąc na tułaczce po Polsce. Jak ktoś jeszcze nie ma w takich akcjach doświadczenia, to polecam jak najbardziej -- sam myślałem, że będzie to o wiele trudniejsze, niż się okazało w rzeczywistości. Zapraszam!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.