Skocz do zawartości

[widelec] Piaskowanie i malowanie widelca od Doro 76

oritest2

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chciałem wypiaskować i pomalować całą ramę od roweru razem z widelcem, lecz widelec posiada część zrobioną z plastiku. Najlepiej zobaczyć na zdjęciu. Zastanawiam sie czy mogę oddać go do piaskowania i malowania proszkowego? Czy plastik nie roztopi się podczas wygrzewania farby? Ktoś malował taki widelec i może pochwalić się rezultatem? A może ten plastik czymś okleić i nie malować go??

post-126144-0-10810000-1365976557_thumb.jpg

Napisano

2i regulaminu

Dzięki za odpowiedz. Jakaś podpowiedz jak można zdjąć dolną bierznie? Wybić jakoś? Sory nie mam teraz roweru pod ręką by go rozebrać i sprawdzić. 

Kolejna sprawa, nie będę zakładać oddzielnego tematu. Jak zabezpieczyć przed piaskowaniem i malowaniem proszkowym otwory po miskach suportu, sterów oraz sztycy podsiodłowej? Nie mam jakichś starych by wbić w ich miejsce. 

• Mod Team
Napisano

Można to zrobić np śrubokrętem i młotkiem, najlepiej w 2 osoby.

Jeżeli chodzi i o otwory, to w suport proponował bym jakiś inny stary wkręcić, podobnie ze sterami, wybić, i nabić inne zaślepione miski ale nie do koca i analogicznie ze sztycą. Drobne otwory można zabezpieczyć taśmą malarską.

• Mod Team
Napisano

Można np wnętrza otworów nasmarować, farba sie nie czepi i nawet jak sie zaleje farba to łatwo będzie ją usunąć. Można też ładnie i starannie miejsca newralgiczne czyli główkę ramy, mufę i inne miejsca od wewn zakleić taśmą. Jak sie to zrobi ładnie i równo podczas odklejania cała farba powinna ładnie zejść.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...