oritest2 Napisano 14 Kwietnia 2013 Napisano 14 Kwietnia 2013 Chciałem wypiaskować i pomalować całą ramę od roweru razem z widelcem, lecz widelec posiada część zrobioną z plastiku. Najlepiej zobaczyć na zdjęciu. Zastanawiam sie czy mogę oddać go do piaskowania i malowania proszkowego? Czy plastik nie roztopi się podczas wygrzewania farby? Ktoś malował taki widelec i może pochwalić się rezultatem? A może ten plastik czymś okleić i nie malować go??
Fenthin Napisano 14 Kwietnia 2013 Napisano 14 Kwietnia 2013 Czy po zdjęciu dolnej bieżni nie jest możliwe zdjęcie tego plastiku?
Qr3ak Napisano 15 Kwietnia 2013 Napisano 15 Kwietnia 2013 Po zdjęciu dolnej bieżni jest możliwe zdjęcie tego plastiku.
oritest2 Napisano 15 Kwietnia 2013 Autor Napisano 15 Kwietnia 2013 2i regulaminu Dzięki za odpowiedz. Jakaś podpowiedz jak można zdjąć dolną bierznie? Wybić jakoś? Sory nie mam teraz roweru pod ręką by go rozebrać i sprawdzić. Kolejna sprawa, nie będę zakładać oddzielnego tematu. Jak zabezpieczyć przed piaskowaniem i malowaniem proszkowym otwory po miskach suportu, sterów oraz sztycy podsiodłowej? Nie mam jakichś starych by wbić w ich miejsce.
Mod Team Puklus Napisano 15 Kwietnia 2013 Mod Team Napisano 15 Kwietnia 2013 Można to zrobić np śrubokrętem i młotkiem, najlepiej w 2 osoby. Jeżeli chodzi i o otwory, to w suport proponował bym jakiś inny stary wkręcić, podobnie ze sterami, wybić, i nabić inne zaślepione miski ale nie do koca i analogicznie ze sztycą. Drobne otwory można zabezpieczyć taśmą malarską.
oritest2 Napisano 15 Kwietnia 2013 Autor Napisano 15 Kwietnia 2013 Dzieki, lecz wspominałem, że nie mam starych misek. Czy jest jakiś inny sposób? Patent z śrubokrętem i młotkiem wypróbuję.
Mod Team Puklus Napisano 15 Kwietnia 2013 Mod Team Napisano 15 Kwietnia 2013 Można np wnętrza otworów nasmarować, farba sie nie czepi i nawet jak sie zaleje farba to łatwo będzie ją usunąć. Można też ładnie i starannie miejsca newralgiczne czyli główkę ramy, mufę i inne miejsca od wewn zakleić taśmą. Jak sie to zrobi ładnie i równo podczas odklejania cała farba powinna ładnie zejść.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.