vszywiec Napisano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Witam rozpoczynam odchudzanie swojego sprzętu, ale na początek zwarze aktualne części i potrzebuje wagę. Myślę ze zakres do 2000 gram wystarczy. Co polecacie i ile trzeba wydać? Wysłano z GT-I9001 z użyciem Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DrOetker Napisano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 (edytowane) Najtańsza. Takie elektroniczne do 5kg (lub 2kg, jak kto woli) z dokładnością co do grama kosztują od 20 (internet) do 50 złotych. Resztę kasy lepiej przeznaczyć na rower Edytowane 14 Kwietnia 2013 przez DrOetker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz0595 Napisano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Te zwykłe wagi najtańsze oszukują na wadzę. Jak już kupować to raz a porządną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vszywiec Napisano 15 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Może ktoś poleci taka która sam posiada. Ponieważ pojawiły się dwie niejako skrajne wypowiedzi. Wysłano z GT-I9001 z użyciem Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesieque Napisano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Ja mam zwykłą wagę kuchenną ale do 5 kg. Wydaje mi się, że waga do 2 kg może być trochę za mała w niektórych przypadkach. Nie wiem jaki masz rower, ale przecież niekiedy amor czy rama ważą odrobinę ponad 2 kg. Już nie mówiąc o kołach, które czasami ważyłem razem z kasetą, oponą i mleczkiem uszczelniającym Po za tym, mając wiekszy limit wagowym, możesz na wadze położyć pudełko, do którego możesz wrzucać części. A przecież pudełko też waży Moja waga jest z firmy silvercrest. Nie jestem wstanie powiedzieć, czy oszukuje czy nie, ale kupując części na allegro, które były wazone przed wysyłką dostając paczkę i sprawdzając wagę u siebie wychodzi mi dokładnie to samo. Tak więc po tym zakłądam, że waga chodzi dobrze, bo nie jestem wstanie uwierzyć, że różne wagi, różnych producentów podają dokłądnie taką samą wagę i obydwie są do d... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikopol83 Napisano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Ja ze swojej strony polecam Camry CR89 od 1g do 5000g . cena ok 80pln wskazania bardzo dokładne Solidnie wykonana na jedną baterię 9v która wystarcza na 4 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomash Napisano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Ja mam kuchenną wagę Zelmera - http://www.zelmer.pl/sprzet_kuchenny/wagi-kuchenne/waga_dietetyczna_ks1700/ , była akurat w dużej promocji więc warto było. Standardowo - do 5kg, 1g dokładności. Dokładniejsze to już raczej specjalistyczny sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Centek Napisano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 (edytowane) Ja też do komponentów używam takiej z rozdzielczością do 1g i zakresem do 5kg i wystarcza spokojnie Rower ważę na wadze hakowej rozdzielczość 10g i zakres 20kg i zgadza się mniej więcej z sumą excela. Dla dokładniejszych wskazań drobnych komponentów można zastosować wagę jubilerską. Ja specjalnie jej nie kupiłem bo wiem, że przeniosłaby walkę o gramy na poziom walki o dziesiąte części grama a tego nie życzę sobie ani wrogom ;-) PS: wagi to jedne z tańszych w sumie wydałem 40-50zł (tak jak wyżej pisali lepiej wydać na osprzęt niż na pomiar) Edytowane 19 Kwietnia 2013 przez Centek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek1994 Napisano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Ja specjalnie jej nie kupiłem bo wiem, że przeniosłaby walkę o gramy na poziom walki o dziesiąte części grama a tego nie życzę sobie ani wrogom ;-) Haha, fajnie to ująłeś kolego Taka walka o każdy dziesiątek grama, to już chyba choroba :D xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Panowie. Kupujecie u chinczyka mala wage ze skala 2000/0.1 i druga z duza szalka 5000/1. Za calosc zaplacicie moze 40-50 pln a wystarczy do zwazenia calego roweru, choc czasem z rama moze byc problem. Uzywam takiego zestawu od dawna. Sent from my using Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s2power Napisano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Polecam Soehnle Page Profi: http://www.redcoon.pl/B330570-Soehnle-67087-Page-Profi-Braun_Wagi-kuchenne?refId=skapiec Bardzo dokladna, dobrze wykonana i co najwazniejsze, wazy do 15 kg, co jest naprawde rzadkoscia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 @up Co z tego, że udźwig do 15kg, jak raczej nie zważy się na tym roweru w całości. Większość ludzi waży części, po czym sumuje ich wagę, więc nawet ważąć maszynę do DH wystarczy najwyklejsza waga kuchenna z udźwigiem do 5kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s2power Napisano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 @up Co z tego, że udźwig do 15kg, jak raczej nie zważy się na tym roweru w całości. Większość ludzi waży części, po czym sumuje ich wagę, więc nawet ważąć maszynę do DH wystarczy najwyklejsza waga kuchenna z udźwigiem do 5kg. Zwazy i to dokladnie jak i bez problemu. Kladziesz na wadze deseczke badz cos podobnego na czym bedziesz mogl postawic rower, tarujesz wage, stawiasz rower i po sprawie. Waga zatrzymuje odczyt, co jest przydatne w przypadku przedmiotow mogacych zaslonic wyswietlacz. Jednak jesli wolisz rozbierac rower na czynniki pierwsze to droga wolna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
9534 Napisano 15 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Najlepsza jest najtańsza z ebay: http://www.ebay.com/itm/New-Digital-Weigh-SCALE-Balance-Jewelry-Pocket-Black-Silver-2000g-x-0-1g-HD23L-/121101499625?pt=US_Pocket_Digital_Scales&hash=item1c32363ce9 pierwsza z brzegu pewnie można jeszcze taniej znaleźć. Mam taką i waży na pewno bardzo dokładnie - ważyłem monety i sprawdzałem ich mase w necie - zawsze się zgadzało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi