Skocz do zawartości

[licznik] Sigma 1200 problem

micrusek95

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Posiadam licznik Sigma 1200 , kupiłem go rok temu razem z rowerem . Przejechałem na nim 1400 km. działał bezproblemowo.

Dziś pierwszy raz w tym sezonie wsiadłem na rower , i zauważyłem , że po zimowej przerwie mój licznik nie działa prawidłowo tzn: kiedy licznik jest aktywny co jakieś 6-7 sekund ekran mruga (to znaczy wyłączy się na 1 sekundę i włączy), podczas naciskania górnego przycisku ekran przygasa i zaczyna szybko mrugać . Nie wiem co może być tego przyczyną , licznik zimą leżał w mieszkaniu , bateria została wymieniona . Proszę was koledzy rowerzyści o szybką pomoc , ponieważ takie mruganie jest bardzo irytujące podczas jazdy . Będę bardzo wdzięczny za pomoc...

Napisano

Jak nowa bateria to może wyciągnij i włóż ja jeszcze raz Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

No niestety wyjąłem , włożyłem nic nie pomogło ;/

Napisano

Jak masz możliwość to sprawdź tą baterię miernikiem. Była kupiona teraz, czy to jakiś zapas leżący w domu?

Sprawdź też czy styki nie są brudne lub skorodowane.

Napisano

Może nie byle jaki, ważne żeby miał funkcje mierzenia baterii pod obciążeniem różnica jest kolosalna, jak się mierzy woltomierzem a właśnie takim z możliwością pomiaru baterii. Sorrki za ot będzie dla potomnych :D

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...