Marek33 Napisano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Witam. Przymierzam się do paru rowerów i chciałem się dowiedzieć,który amortyzator wybrać: 1.Rock Shox Recon silver Tk 100mm,2011r. 2.Rock Shox XC 32 TK 100mm,??2013?? 3.Fox 32 F-series Remote 100mm,2011r. Ważę 87kg. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkopec16 Napisano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 wybór jest jednoznaczny - fox, bo jest wysokiej klasy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Trochę dziwna lista, zestawione obok siebie amortyzatory w cenach od 600 do 1400 pln Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Zdecydowanie dziwna. Gdzie R7, Reba, Axon? Te RS-y, to nie ta półka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek33 Napisano 14 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Zestawienie wynika z tego,że ceny tych rowerów są podobne.Osprzęt również,poza amortyzatorem oczywiście.Rock Shox znam trochę,a o tym modelu Foxa nie wiem nic i za bardzo nie mogę znaleźć informacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Czego byś się nie dowiedział to bez dwóch zdań bierz tego z Fox-em. To inna liga niż te dwa wymienione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek33 Napisano 14 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Dzięki za info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 14 Kwietnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Jeżeli ta cena wynika z licytacji to fox sobie pewnie w cenę urośnie, jeżeli za nowe sa porównywalne to nie ma sie co zastanawiać raczej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek33 Napisano 14 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Jest mały minus-ten z Foxem jest na V-brakeach..... Co byście wybrali?Foxa z V-brakeami TEKTRO czy Rock Shoxa Recon Silver TK solo air z Hayesami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 To nie jest minus bo przecież musi chyba mieć mocowanie pod tarcze. Ja bym rzekł, że to nawet zaleta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek33 Napisano 14 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Czy dobrze zrozumiałem,że sugerujesz,że mam dokupić sobie jakieś dobre tarczówki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 jak bedziesz potrzebowal to sobie dokupisz, swoja droga pokaz gdzie taki fox z v-kami jest ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Takie Fox'y były wkładane do rowerów Kellys np. Kellys Quartz Race z 2011 r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 15 Kwietnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 To ze fox jest na vki to nic innego tylko zaleta, nie możliwym jest by mocowania pod tarcze nie posiadał a wiec zwiększa to jego uniwersalność, a na pewno ułatwi późniejszą odsprzedaż. Myślę ze nie ma za bardzo co dalej dyskutować ewentualnie jak byś podał cenę wiedzielibyśmy juz wszystko. Jeżeli jego cena oscyluje w okolicy np modelu XC32 to warto brać niezależnie w jakim jest kolorze nawet różowym a pewnie i tak jest szary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek33 Napisano 15 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Tak jak napisał Beskid takie amory można spotkać w Kellysach 2011r Quartz Race i Madman.Cena od 2899zł. Jeszcze pare sztuk można namierzyć. I nie są różowe Tylko biało-czarne z dolewem błękitu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek33 Napisano 15 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Dzięki za rady. Kupiłem tego z Foxem. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 16 Kwietnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 Zamykam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.