Abebabeuskin Napisano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Cześć wszystkim! Mam "problem", ponieważ w kandsie 1300 mam regulację amortyzatora, a nie wiem jak to ustawić. Chciałbym go ustawić sztywniej, bo zauważyłem, że podczas zwykłego pedałowania na prostej amortyzator lata góra-dół. Da się to w ogóle ustawić, czy jest to regulacja, które nic nie robi, oprócz tego, że jest w specyfikacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 14 Kwietnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 No to się pochwal jaki masz amortyzator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abebabeuskin Napisano 14 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 WIDELEC - SR SUNTOUR model XCM aluminiowy z regulacją 100 mm SKOK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex232 Napisano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Ta regulacja praktycznie nic nie daję ( ten amortyzator to w zasadzie pic na wodę), kręcisz takimi pokrętłami na górze goleni (plastikowe korki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 14 Kwietnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Nie jest to hicior wśród amortyzatorów, szukaj położenia pokrętła w którym amor się utwardzi (może się nie udać). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ammisiek Napisano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Jak to nie jest hicior, jak jest prawie każdy rower za ok.2000 PLN ma nic innego jak XCM-a. U mnie ta regulacja nie działała ;/. Blokady nie masz? Ja na asfaltach go blokowałem i nie ruszał się . W zasadzie po 2 sezonach pozycje lock i unlock niczym się nie różniły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sergi2012 Napisano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Ile ważysz? Pewnie więcej niż 85 kg skoro buja podczas jazdy. Masz wersje LOD? Jeśli tak to możesz spróbować prawym pokrętłem (blokady) coś zdziałać, kręć ją w strone "lock" stopniowo i sprawdzaj efekt. No niestety szału nie ma z tym amorkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 czy jest to regulacja, które nic nie robi, oprócz tego, że jest w specyfikacji Dokładnie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.