Zymelka Napisano 14 Kwietnia 2013 Napisano 14 Kwietnia 2013 Witam. Czy orientuje się ktoś jakie warunki są na rychlesbskich stezkach i w okolicach Pradziada? Wybieramy się po raz kolejny w weekend majowy i obawiamy sie śnieżnej masakry patrząc na to ja długa była zima:) W zeszłym roku warunki były idealne do jazdy w tym czasie, jedynie na samym pradziadzie trochę śniegu.
beskid Napisano 14 Kwietnia 2013 Napisano 14 Kwietnia 2013 Na pewno nie jest lepiej niż w naszych górach o ile nie gorzej bo tamte rejony słyną ze sporych opadów śniegu. Więc jeśli u nas śnieg zejdzie to i tam nie będzie problemu. Natomiast szansa na jazdę jest bardzo duża bo warunki termiczne od tego tygodnia spowodują na pewno bardo szybkie topnienie śniegu. Moim skromnym zdaniem nie ma się absolutnie czego obawiać.
Kysa275 Napisano 14 Kwietnia 2013 Napisano 14 Kwietnia 2013 W zaszły wekend było pełno śniegu, na cervenohorske sedlo nie dało się wjechać motocyklem
Klosiu Napisano 14 Kwietnia 2013 Napisano 14 Kwietnia 2013 Co do Pradziada, to w ciemno mogę powiedzieć, że śnieg w długi weekend będzie, i będzie jeszcze miesiąc później . Ale myślę że Rychlebskie Ścieżki, Góry Złote i Bardzkie będą jak najbardziej dostępne za trzy tygodnie, patrząc na obecne temperatury. Na pewno będzie gdzie jeździć.
blackiwan Napisano 14 Kwietnia 2013 Napisano 14 Kwietnia 2013 Ja też mam zamiar się tam wybrać w długi weekend
piszcz4 Napisano 17 Kwietnia 2013 Napisano 17 Kwietnia 2013 Ja też mam zamiar się tam wybrać w długi weekend Witam, W górach sowich 14.04.2013 r. na wysokości 900-1000mnpm leżało jeszcze ponad 40 cm śniegu. Pradziad wyższy o prawie pół km. i w okolicy ma jeszcze masyw Śnieżnika, więc sobie sam odpowiedz. Ale myślę, że okoliczne górki powinny być dostępne i .... błotniste
Zymelka Napisano 17 Kwietnia 2013 Autor Napisano 17 Kwietnia 2013 Niestety wyjazd się rozpadł bo znajomych przerazily warunki... Szukam jakiejś ciekawej alternatywy na 3-4 dni weekendu majowego może jakieś propsy? Mogę do kogoś dołączyć lub jechać solo
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.