MeNtOr Napisano 29 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 Witam Po przejażdżce rowerowej, zdcecydowałem się umyć cały napęd począwszy od łańcucha skończywszy na kółkach w przerzutce. Mianowicie chodzi mi o "kółka" rozkręciłem je umyłem i spsikałem wd(kiedyś byłem amatorem: ) Po założeniu troszkę jakby mają luzy.Czy też ta macie? I jak się pedałuje dziwny dzwięk mają DODAM ,ŻE TO ALIVIO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 29 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 Luz jest jak najbardziej normalny. A dziwny dźwięk to trudno powiedzieć na ten temat jak się nie słyszy tego odgłosu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 29 Kwietnia 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 Luzy na kółkach są nawet w nowej przerzutce więc nie masz czym się matrwić, ale te dziwne dźwięki to nie byłbym pewien czy to wina kółek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 29 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 Te dziwne dźwięki - jeśli przybierają formę piszczenia - to może być wina nie nasmarowanych kółek. Umyłeś je => wypłukałeś smar. Posmaruj łożyska smarem do łożysk (w ostateczności możesz użyć zwykłego do lańcucha na mokre warunki). Pozdrówko naprawcze . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MeNtOr Napisano 29 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 Kupiłem sobie ostatnio samr michellin zq 12 zł on będzie dobry do tych kółek (tam jest napisane że do ośki jest i takich różnych) gęsty??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blitzer Napisano 29 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 bedzie dobry! mozesz nawetr jakiegos towotu nawalic(byle nie za duzo bo sie kolka zasyfia) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozwell Napisano 1 Maja 2006 Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 Jak masz lekkie luzy to styknie "towotu", ja w swojej alivio zmieniłem kółeczka na Avida z łożyskami i chodzi miodzio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krezystof Napisano 2 Maja 2006 Udostępnij Napisano 2 Maja 2006 Z łożyskami to już skok w górę Po tym WD-40 też miałem takie odgłosy (póżniej znikają) - teraz już stosuje w kółkach smar stały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kos Napisano 3 Maja 2006 Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 mialem ten sam problem, wpierw byl astronomiczny luz, a pozniej bylo piszczenie. w efekcie wymienilem na łozyskowane kółka bbb rollerboys za 35 pln w harfie... efekt ? czuje jakbym mial xtra? no moze bez przesady, ale wg mnie precyzja wzrosla.. nic ci z tylu nie trzeszczy, pelna kultura jazdy. jak kogos nie stac na nowa przerzute, lub uwaza ze posluzy tylko" te kółeczka", to polecam taki manewr z kółkami ( a oryginalne jedno przypialem do kluczy, a drugie dalem dziewczynie:) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.