Skocz do zawartości

[amortyzator] RS Reba - problem przy serwisie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mam problem przy serwisie Reby. Niestety poległem już na początku - nie mogę zdjąć dolnych goleni. Postępuję zgodnie z instrukcjami Srama na youtube, doszedłem do momentu gdzie walimy młotem w dolne śruby... walę, walę i ani drgnie. Nie chcę przesadzić i popsuć, więc pytanie do was czy jest na to jakiś inny sposób?

Próbowałem już 'wypchać' golenie pompując komorę pozytywną do ok. 150psi - również bez skutku.

Może ktoś miał podobny problem i znalazł rozwiązanie?

Pozdrawiam

Napisano

Uderzam normalnym metalowym młotkiem przez gumowy młotek - przez wystające haki ciężko jest trafić w te szafty.

Śruby zgodnie z instrukcją, prawą ok 4mm, lewą nakrętke tam gdzie zawór do końca, tak żeby uderzać w nią młotkiem.

Może jakieś wd-40 czy inny smar by tam pomógł (czy nie zniszczy uszczelek i innych elementów?)?

dobra, udało się jakoś:)

Pozdrawiam

Napisano

serwis robiłem na stojaku, amortyzator z początku łapałem za sterówkę, jak na filmikach. Przy waleniu młotem całość amortyzowała uderzenie. Udało się po zamocowaniu za dolną goleń i odwróceniu amortyzatora do góry nogami - poszło za pierwszym puknięciem (miedzianym młotkiem)..

Napisano · Ukryte przez Puklus, 21 Kwietnia 2013 - zdumiewające
Ukryte przez Puklus, 21 Kwietnia 2013 - zdumiewające

serwis robiłem na stojaku, amortyzator z początku łapałem za sterówkę, jak na filmikach. Przy waleniu młotem całość amortyzowała uderzenie. Udało się po zamocowaniu za dolną goleń i odwróceniu amortyzatora do góry nogami - poszło za pierwszym puknięciem (miedzianym młotkiem)..

Problem przy zbiciu goleni to prawdopodobnie plastikowe podkładki,które znajdują się pod śrubami od dołu (te  w które stukasz młotkiem). Trzeba je delikatnie podważyć najlepiej nożykiem,później jak koledzy wyżej pisali puknij najlepiej młotkiem gumowym trzymając łapskami za dolne golenie.Musi puścić. :thumbsup:

http://www.sports-tracker.com/#/workout/adiF/3oud835982hch8pq

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...