mklos1 Napisano 19 Lipca 2013 Napisano 19 Lipca 2013 Nigdy nie napisałem, że kross to wielkie G. Wiem. To była uwaga ogóla do wątku, błąd, że napisałem ją pod Twoją wypowiedzią. Kolejna sprawa, nie każdy kupując rower ma świadomość, że polskie znaczy gorsze My Polacy w ostatnich czasach wyrobiliśmy w sobie coś takiego: wymagamy dużo, płacąc mało. Jeżeli idziemy do sklepu to przede wszystkim wyznacznikiem jest cena, funkcjonalność, coś takiego jak ogólnie pojęta jakość/marka/renoma stoi gdzieś na odległej pozycji.
Rulez Napisano 19 Lipca 2013 Napisano 19 Lipca 2013 Widzę, że zaczynasz wypisywać straszne głupoty, nikt tych rowerów nie kupuje jako wybrakowana, za darmo tez ich nie rozdają, informacji o pękaniu w zamian za nieco niższą cenę też nie ma. Na szczęście my użytkownicy jesteśmy już świadomi naszych praw i dlatego wymagamy traktowania nas jak konsumentów a nie dojne krowy. Im więcej piszesz tym bardziej się ośmieszasz
Fenthin Napisano 19 Lipca 2013 Napisano 19 Lipca 2013 Tyle tylko, że Kross to jest wielkie g... Ceny urosły do poziomu marek zagranicznych, jakość spadła na łeb na szyję, a obsługa klienta traktuje tegoż gorzej niż powietrze. Marudzenie na Krossa to już nie jednostkowe przypadki. A w sumie, jak już "lecimy z koksem", sam też pomarudzę. O tym, jak sam zostałem potraktowany korzystając z gwarancji. Przez 6 tygodni byłem okłamywany, dostawałem sprzeczne informację o statusie naprawy, a w rzeczywistości przez cały ten czas części leżały zagrzebane gdzieś na serwisie. Czarę goryczy 2 tygodnie później przelała informacja, że w sumie moje roszczenie reklamacyjne miało zostać rozpatrzone negatywnie, ale z "dobrej woli" (czytaj "z łaski") zostanie rozpatrzone pozytywnie. Później jeszcze trochę użerania z Eurobike, ale tu przynajmniej, po tegorocznym kontakcie, widzę ogromną poprawę. W przypadku Krossa wyłącznie kierunek dno.
mklos1 Napisano 19 Lipca 2013 Napisano 19 Lipca 2013 @@Rulez, Porozmawiamy za rok lub dwa, jak Kross wciąż będzie liderem na rynku mimo obecnych problemów. Może to, co się dzieje obecnie przytępi ich europejskie aspiracje, ale Polska Krossem stała i stać będzie... Nie zmienisz polskiego rynku pomstując na Krossa za te kilka ram, chyba że nasypiesz złotówek ludziom do kieszeni....
Rulez Napisano 19 Lipca 2013 Napisano 19 Lipca 2013 Mógł byś przynajmniej zajarzyć, że ja nie chcę upadku Krossa, tylko rzetelnego traktowania ludzi dzięki którym Kross żyje, bo bez klientów Kross jest niczym.
Mod Team adamos Napisano 19 Lipca 2013 Mod Team Napisano 19 Lipca 2013 Aha, jeszcze jedno zapomniałem dodać. Wycofanie wadliwego produktu z rynku to nie ujma dla wizerunku - to wyraz ogromnej odpowiedzialności i troski o klienta. Przykładem choćby przytoczone prze kolegę Ruleza Spece, czy Mercedesy klasy A, przewracające się na bok w "teście łosia". Ale tego chyba Krossowi brakuje, a z takim podejściem do Klienta mogą bardzo szybko przestać być liderem na rynku polskim.
lukaspecrh92 Napisano 19 Lipca 2013 Napisano 19 Lipca 2013 Wycofanie produktu z rynku jest pierwszą, rzeczą która szanująca sie firma powinna zrobić w takich przypadkach. A jeśli już faktem jest, że partia towaru w której podejrzewa się wade trafiła w rece klientów to robi się akcje serwisowe czy przeglądy. I koszty takich operacji powinny schodzić na plan dalszy bo liczy sie dobre imię marki. A za popełnienie wpadki winni powinni lecieć za stołków.
Rulez Napisano 19 Lipca 2013 Napisano 19 Lipca 2013 A może jednym z odpowiedzialnych za taki san rzeczy w Kross jest "mklos 1" dlatego tak się wije ...
mklos1 Napisano 19 Lipca 2013 Napisano 19 Lipca 2013 @@Rulez, buaahahaha dobre... No to teraz pojechałeś po całości... Nie wiedziałem, że pracuję w Krossie, dzięki że mi to uświadomiłeś... Ciekawe, gdzie jeszcze pracuję... Może ktoś mi powie? A na poważnie. Gdybyście spojrzeli na temat z punktu widzenia przeciętnego polskiego konsumenta, a nie przez pryzmat tego co byście chcieli widzieć, to sprawa wyglądałaby nie co inaczej. Ale cóż... Stąd spór, w którym próbujecie robić ze mnie krossowskiego agenta robiącego z ludzi baranów... Ale tego chyba Krossowi brakuje, a z takim podejściem do Klienta mogą bardzo szybko przestać być liderem na rynku polskim. Przestaną, gdy ludzi będzie stać na kupienie innych, droższych, lepszych marek. Jaką masz alternatywę, która jest porównywalna cenowo i osprzętowo z Krossem?
Rulez Napisano 19 Lipca 2013 Napisano 19 Lipca 2013 Bez względu na to gdzie pracujesz usiłujesz zrobić z ludzi baranów.
chrisu8381 Napisano 19 Lipca 2013 Napisano 19 Lipca 2013 Wycofanie produktu z rynku jest pierwszą, rzeczą która szanująca sie firma powinna zrobić w takich przypadkach Marzenia odbiegają od rzeczywistości. Jak to mówią: "Kasa musi się zgadzać."
Mod Team adamos Napisano 19 Lipca 2013 Mod Team Napisano 19 Lipca 2013 Przestaną, gdy ludzi będzie stać na kupienie innych, droższych, lepszych marek. Jaką masz alternatywę, która jest porównywalna cenowo i osprzętowo z Krossem? Nie śledzę polityki sprzedażowej i cen Krossa, ale jak tu ktoś wcześniej wspomniał jako, że ta marka chce aspirować do miana jednego z liderów na rynku europejskim (to jest naprawdę dobre hehehe ) podrożała w ostatnich latach i dobija do cen zagranicznych producentów. Myślę, że ludzie bardzo szybko się zorientują, że mogą mieć lepszą jakość za podobną cenę. Radon, Canyon, Cube tylko czekają na takie potknięcia polskiej marki, a szkoda bo Kross to co sobie wypracował na polskim rynku w latach poprzednich może bardzo szybko stracić.
Japuk1 Napisano 19 Lipca 2013 Napisano 19 Lipca 2013 Na Krossach jeżdżą też zawodnicy Kross Racing Team, na czele z Anną Szafraniec, więc o co chodzi z gwarancją ? Jak w przypadku tych rowerów może być napisane, że nie mogą być używane na zawodach ? Po za tym te rowery MUSZĄ wytrzymywać taką jazdę czy taką
impa Napisano 19 Lipca 2013 Napisano 19 Lipca 2013 Bez względu na to gdzie pracujesz usiłujesz zrobić z ludzi baranów. Witam.Na tym forum nie od dziś regularnie przebywam i aż z niedowierzaniem przeglądając ten temat stukałem się w głowę,jak to możliwe że tyle ram pęka?? Tym czasem dalej zadowolony kręciłem swoim Krossem Level a8(2012 rocznik) setki kilometrów,głownie po szosie..Aż do dnia dzisiejszego bo właśnie mi pękła rama ..Nic na 14 miałem iść do pracy,biorę urlop i jeszcze dziś idę oddać na gwarancje go.
Mod Team sznib Napisano 19 Lipca 2013 Mod Team Napisano 19 Lipca 2013 Przestaną, gdy ludzi będzie stać na kupienie innych, droższych, lepszych marek. Jaką masz alternatywę, która jest porównywalna cenowo i osprzętowo z Krossem? Każdy średnio rozgarnięty człowiek będzie wolał kupić rower na słabszym osprzęcie, za to pewny, niż ryzykować i kupować rower w którym prawdopodobieństwo pęknięcia jest duże, a obsługa gwarancyjna żenująca. Ja jestem w 100% pewny że Kross pozostanie liderem na polskim rynku. Tylko ze jeśli nie zmieni podejścia do klienta i będzie sprzedawał pękające ramy to będzie liderem, ale na rynku makrokeszy Jak już ludzie pisali, taniość Krossa się skończyła, a każdy nowy rocznik danego modelu wychodzi na coraz gorszym osprzęcie. Jakby ktoś szukał roweru w okolicach 2tys. małe porównanie: http://allegro.pl/rower-mtb-kross-level-a2-na-alivio-ostatni-l-i3376612336.html http://allegro.pl/rower-gorski-mtb-romet-mosquito-2-26-16-i3393725834.html
d8wid Napisano 19 Lipca 2013 Napisano 19 Lipca 2013 Tak jak śledzę wydawało mi się że pęka tylko seria B aluminiowa a tu widzę A też. Właśnie czekam na swojego B9 i aż się boję jak będzie z carbonem. Sent by Taptalk
michal127 Napisano 19 Lipca 2013 Napisano 19 Lipca 2013 Tym czasem dalej zadowolony kręciłem swoim Krossem Level a8(2012 rocznik) setki kilometrów,głownie po szosie..Aż do dnia dzisiejszego bo właśnie mi pękła rama Daj fotkę. Obstawiam, że trzasnęły widełki w okolicy suportu od strony korby. Niedługo zrobimy całą galerię popękanych krossów. Ja tylko czekam, aż Kross zaprezentuje modele na 2014. Jeśli nic nie zmienią w tych ramach to niech ich szlag trafi... Aż się boję pomyśleć jak zrobią ramę do enduro, którą tak teraz zapowiadają...
Mod Team Pixon Napisano 19 Lipca 2013 Mod Team Napisano 19 Lipca 2013 Zawsze możecie im codziennie na funpage na fb wstawiać nowe zdjęcia swoich pęknięć z krótkim opisem sytuacji
chrisu8381 Napisano 19 Lipca 2013 Napisano 19 Lipca 2013 Kolega niemiłosiernie katuje A6 z 2012 roku, głównie DH i nic. Szczerze mówiąc to jestem mocno zdziwiony, że jego rower to wytrzymuje, pomijając tendencję Krossów do pękania. Miałem A5 też z 2012 której też nie oszczędzałem (jazda XC bez DH) i odpukać wszystko z nią ok. Tak więc jak widać też można "trafić" dobry model. Pozdrawiam
Rulez Napisano 19 Lipca 2013 Napisano 19 Lipca 2013 Porównałem Krossa cenowo, i niestety słabo dla Krossa : Propozycja 1 : http://www.decathlon.pl/81-2012-id_8168918.html Kross http://www.kross.pl/pl/2013/mtb-xc/level-a5 Propozycja 2 : http://www.decathlon.pl/btwin-fc-5-white-id_8221750.html Kross : http://www.kross.pl/pl/2013/road/vento-3-0
impa Napisano 19 Lipca 2013 Napisano 19 Lipca 2013 Daj fotkę. Obstawiam, że trzasnęły widełki w okolicy suportu od strony korby. Niedługo zrobimy całą galerię popękanych krossów. Ja tylko czekam, aż Kross zaprezentuje modele na 2014. Jeśli nic nie zmienią w tych ramach to niech ich szlag trafi... Aż się boję pomyśleć jak zrobią ramę do enduro, którą tak teraz zapowiadają... za parę minut dam fotkę..jeszcze się nie pozbierałem,cóż w końcu kupiłem go za ciężko zarobione pieniądze Nie tęgą mam minę,najgorsze jest to że przez ileś tam czasu nie będę mógł kręcić km... I pękła w tym miejscu co piszesz.
michal127 Napisano 19 Lipca 2013 Napisano 19 Lipca 2013 Kolega niemiłosiernie katuje A6 z 2012 roku, głównie DH i nic. Szczerze mówiąc to jestem mocno zdziwiony, że jego rower to wytrzymuje, pomijając tendencję Krossów do pękania. Miałem A5 też z 2012 której też nie oszczędzałem (jazda XC bez DH) i odpukać wszystko z nią ok. Tak więc jak widać też można "trafić" dobry model. Pozdrawiam Właśnie o to tu chodzi, że A6-A2 z 2012 roku są na cięższych, grubszych ramach aluminiowych, które nie pękają. Problem tu dotyczy tylko leveli b7,b6, a8,a7 z 2012/13 roku i jeszcze a6 z 2013, który też jest teraz na tej pękającej ramie. za parę minut dam fotkę..jeszcze się nie pozbierałem,cóż w końcu kupiłem go za ciężko zarobione pieniądze Nie tęgą mam minę,najgorsze jest to że przez ileś tam czasu nie będę mógł kręcić km... I pękła w tym miejscu co piszesz. No to jesteś w identycznej sytuacji jak jak w tamtym roku, bo mi pękła dokładnie ta sama rama w tym samym miejscu. Tylko nie rób tego błędu co ja i ją sprzedaj od razu jak ci zwrócą nową, albo próbuj wyżulić od krossa zwrót pieniędzy. BTW - może zróbmy tak, że komu pęknie rama to trzaskamy fotkę pęknięcia z kciukiem podniesionym do góry w tle i ją wysyłajmy krossowi na fb do tej ich galerii "Ja i mój Kross"
llancer Napisano 19 Lipca 2013 Napisano 19 Lipca 2013 Taaaak,Mam ja też a6 2012 rame,mało nie waże a rama wytrzymuje pięknie
impa Napisano 19 Lipca 2013 Napisano 19 Lipca 2013 Zawsze możecie im codziennie na funpage na fb wstawiać nowe zdjęcia swoich pęknięć z krótkim opisem sytuacji Pixon ja im dziś wstawię.. Pixon ja im dziś wstawię.. Wstawiam fotki,sorki za jakość..robione telefonem jeszcze jedno Właśnie o to tu chodzi, że A6-A2 z 2012 roku są na cięższych, grubszych ramach aluminiowych, które nie pękają. Problem tu dotyczy tylko leveli b7,b6, a8,a7 z 2012/13 roku i jeszcze a6 z 2013, który też jest teraz na tej pękającej ramie. No to jesteś w identycznej sytuacji jak jak w tamtym roku, bo mi pękła dokładnie ta sama rama w tym samym miejscu. Tylko nie rób tego błędu co ja i ją sprzedaj od razu jak ci zwrócą nową, albo próbuj wyżulić od krossa zwrót pieniędzy. BTW - może zróbmy tak, że komu pęknie rama to trzaskamy fotkę pęknięcia z kciukiem podniesionym do góry w tle i ją wysyłajmy krossowi na fb do tej ich galerii "Ja i mój Kross" hehe kciuk to im mogę pokazać ale w tym momencie chyba by nie chcieli widzieć mojej miny
Mod Team adamos Napisano 19 Lipca 2013 Mod Team Napisano 19 Lipca 2013 LOL! Kolejny pacjent! I to w ciemno można obstawiać, gdzie toto pęknie! Za te wszystkie pęknięte ramy uroczyście przyznaję Krossowi zasłużone odznaczenie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.