lynx79 Napisano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Wszystko wynika z tego, że każdy chcę kupić jak najlepszy sprzęt jak najtaniej. Producent robi więc tanio. Jak to mówią: Chytry 2 razy traci. Ja wolę kupić w dużym sklepie drożej, ale mieć gwarancję. Kross, RS, Fox też tną koszty. Klient chcę sprzęt premium w cenie sprzętu budżetowego, więc dostaje kiepską jakość z ładną naklejką/znaczkiem. Mam nadzieje, że w którymś momencie producenci odbiją się od dna i wróci jakość. Na razie jest bylejakość. Rowery 15 letnie są w lepszej formie niż jednoroczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 5 Stycznia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Ale przecież np. takie Foxy 36 tanie wcale nie są. Przynajmniej jak na Polskie realia. Tu nie chodzi o to że klienci chcą tanio. Tylko o to żeby sprzęt za długo nie posłużył i żeby klient jak najszybciej przyszedł do sklepu i kupił coś nowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lynx79 Napisano 5 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Sprzęt ma wytrzymać do końca gwarancji. Dalej to loteria. Klienci chcą tanio. Pokazują to wątki na tym forum z żalami, że coś nie działa choć kupione jako nowe na Allegro. Osobiście żadnego roweru, elektroniki czy amortyzatora bym nie kupił na Allegro. Nigdy nie masz gwarancji, że cię nie oszukają i nie wcisną odrzutu produkcyjnego lub składaka z kilku egzemplarzy. Producent też chce jak najwięcej zarobić, więc tnie koszty produkcji. Cierpi na tym jakość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 5 Stycznia 2017 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2017 Słuchajcie towarzystwo! Komuś pękła rama? Jeśli tak proszę o zgłoszenie się i kontynuowanie dyskusji na temat. Jeśli nie zapraszam do innego tematu żeby wylewać swoje żale nad ceną rowerów firmy Kross. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.