popio Napisano 21 Czerwca 2016 Napisano 21 Czerwca 2016 te wady tych pekajacych rocznikow dotycza konkretnej parti ram ? ramy z rocznika 2015 ? to jakas masakra.
Sliwowski89 Napisano 8 Lipca 2016 Napisano 8 Lipca 2016 Wow tyle tutaj napisaliście że ciężko jest się połapać. Małe pytanko, czy jak mam po gwarancji ponad 9 miesięcy i pękniętą ramę, ale śmigane było raptem po asfalcie i czasem po lesie ale na spokojnie. (2000 km) To Kross może mi wymienić ewentualnie naprawić ramę bez ponoszenie przeze mnie kosztów? Dołączam zdj ramy. https://zapodaj.net/d48a3ed93cee2.jpg.html
popio Napisano 8 Lipca 2016 Napisano 8 Lipca 2016 co to za rama i jaki rocznik ? pisali ze po gwarancji tez wymieniali.... wiec loteria
Sliwowski89 Napisano 8 Lipca 2016 Napisano 8 Lipca 2016 Własnie nie napisałem model, oto on Kross Level A8 2013
Sliwowski89 Napisano 8 Lipca 2016 Napisano 8 Lipca 2016 nie rama jest aluminiowa, napisałem emaila już wcześniej, ale napisałem tutaj bo jak widze to nie tylko ja mam problemy z rowerem
Sliwowski89 Napisano 13 Lipca 2016 Napisano 13 Lipca 2016 Dostałem dziś e-maila w którym napisali: Po analizie zgłoszenia reklamacyjnego serwis centralny Kross, podjął decyzję iż zgłaszana usterka nie może zostać uznana za zasadną. Powody takiego rozpatrzenia reklamacji znajdzie Pan/Pani w poniższym uzasadnieniu: Reklamacja niezasadna, ponieważ upłynął termin 2-letniej gwarancji Producenta. Z uwagi jednak na zaistniała sytuację, jesteśmy gotowi przekazać bezpłatnie nową ramę. Nie gwarantujemy tej samej kolorystyki. Pozdrawiam Fajnie czekałem prawie 5 dni od złożenia reklamacji.
popio Napisano 13 Lipca 2016 Napisano 13 Lipca 2016 no i masz nową ramkę jednak kross staje na wysokosci zadania swoją drogą Krossow tyle w Polscde co kiedys maluchów , tak mnie naszło na refleksje heh
HESHER Napisano 15 Lipca 2016 Napisano 15 Lipca 2016 kup sobie rame darta lub draga i smigaj do woli na pewno na lesnych sciezkach nie peknie
Sliwowski89 Napisano 15 Lipca 2016 Napisano 15 Lipca 2016 Brat ma rower z tej firmy( https://www.canyon.com/pl/ ) ale nie pamiętam jaki model, wiem że dał coś koło 8 tys. Ma już go prawie 2 lata, zrobił nim koło 30 tys. km bo bierze udziały w maratonach górskich. Powiedział żebym poczekał do jesieni i takiego własnie Canyon'a kupił. Co najfajniejsze to w jego zespole, 4-ech ma tez rowery z tej firmy i polecają nawet najtańszy model, ale lepiej z tylnym amortyzatorem. Bo jak wiadomo zawsze można bardziej miękko pośmigać
HESHER Napisano 15 Lipca 2016 Napisano 15 Lipca 2016 i o dziwo nasza polska rodzima marka DARTMOOR a ma renome na calym swiecie , a nie jakis kross, z krossem to sobie nalezy dac spokoj, na razie jezdze na czeskiej ramie leader fox dragstar model 2004 rok ale mam chrapke na DARTMOOR Roots red devil, rama miodzio ale cena jej z damperem Fox'a daje do przemyslen bo prawie 4700, swoje graty na Deore XT i amor wsadzilbym do niej i hulaj dusza piekla nie ma , bo przeciez to RED DEVIL.
Sliwowski89 Napisano 1 Września 2016 Napisano 1 Września 2016 Po ponad miesięcznym zgłoszeniu dziś dostałem nowiutką ramę Mimo po upływie gwarancji :D
fundil Napisano 13 Września 2016 Napisano 13 Września 2016 No i stało się, kolejna rama jedzie do reklamacji. Pacjent to B6 z 2012r obecnie dwa miechy po gwarancji. Po krótkiej rozmowie z panią z działu serwis rama jedzie jutro kurierem do Krossa. Jaki będzie finał nie wiem. Rama pękła na łączeniu rury posiodłowej i górnej. Na razie pęknięcie bardziej słychać niż widać, dopiero po wyciągnięciu sztycy siodełka widać zarys odkształcenia. Obecnie czekam.
fundil Napisano 22 Września 2016 Napisano 22 Września 2016 Siemanko to znowu ja. Właśnie dostałem info od Krossa że reklamację uwzględnili mimo tego że jest już po gwarancji. Obecnie nowa rama czeka na malowanie. Myślę że w przyszłym tygodniu poskładam maszynkę. Jak tylko dotrze do mnie to dam znać co i jak
fundil Napisano 29 Września 2016 Napisano 29 Września 2016 No i znowu ja. Kross jak zwykle wywiązał się w 100%. Rama przyszła z modelu B7 w nowym malowaniu. Myślę że tematu o pękniętych ramach firmy Kross mogło by nie być za każdym razem są na korzyść posiadacza.
MikeSkywalker Napisano 29 Września 2016 Napisano 29 Września 2016 Bardzo możliwe że gdyby tego tematu nie było to załatwianie spraw nie byłoby z taką korzyścią dla użytkowników
porcelanowy Napisano 29 Września 2016 Napisano 29 Września 2016 Powitoł Jesteś dobrej myśli uważając, że ktoś z KROSSA czyta ten wątek i że ich on "rusza" Sam chciałbym oczywiście, żeby tak było Chyba bardziej ferment na FB ich skłonił do takich a nie innych działań i dobrze.
MikeSkywalker Napisano 29 Września 2016 Napisano 29 Września 2016 Jesteś dobrej myśli uważając, że ktoś z KROSSA czyta ten wątek Tego nie napisałem.Ale na pewno temat ten był (jest) miejscem wymiany doświadczeń w tej kwestii więc całkiem możliwe że dalszą formą kontaktu stał się Facebook.Na pewno m.in. osoby które się tu wypowiadają "ruszyły" Krossa i wreszcie coś zaczęli działać próbując poprawić wizerunek co cieszy. Bo cóż, w bazie ciekawych cytatów z forum mam zapisane takie słowa Ehhh po prostu kross. Chciałeś kupić rower a kupiłeś kross'a
fundil Napisano 30 Września 2016 Napisano 30 Września 2016 Ja jestem zadowolony z Krossa. Dobry stosunek ceny do jakości. Meridy też kiedyś pękały
HESHER Napisano 14 Października 2016 Napisano 14 Października 2016 zmienicie zdanie w 2017 roku , ten stosunek ceny do jakosci w krosie juz sie skaczyl.
gocu Napisano 14 Października 2016 Napisano 14 Października 2016 zmienicie zdanie w 2017 roku , ten stosunek ceny do jakosci w krosie juz sie skaczyl. Ską-co??? A dobry stosunek ceny do jakości to się skończył w 2010 roku. Do dziś pamiętam ten skok cenowy przy jednoczesnym obniżeniu klasy osprzętu.
clavdivs Napisano 14 Października 2016 Napisano 14 Października 2016 Ten dobry stosunek cen w 2010 roku, dotyczył tyko rowerów górskich średniej pólki i niższej. Lepszy lub topowy osprzęt był w kosmicznych cenach. W praktyce każdy kto szukał roweru do uprawiania bardziej ambitnego sportu, nie zaglądał do krossa.
HESHER Napisano 3 Grudnia 2016 Napisano 3 Grudnia 2016 jest na pewno drożej , a przynajmniej bedzie w roku 2017, sa sprzedawcy ktorzy wycofuja sie z krossa poniewaz ceny na rowery przed sezonem 2017 sa tak duze ze sprzedawcy , gowno zarobia na sprzedazy krossa i rezygnuja z zamowien przed sezonowych, o ile osprzet jest jak najbardziej topowy no bo kross postawil na SRAM to ramy przyszlosc pokaze ale sa jeszcze bardziej odchudzone , topowy rower do xc wazy ponizej 8,9 kg , z aluminium nie mam pojecia , na pewno nie jest dobrze , poniewaz kross wkraczajac na warszawska gielde , jest zmuszony do podnoszenia cen zrownujac je z takimi topowymi markami jak Cannondale, Trek , i wiele innymi , to dla Krossa nie wroży najlepiej.
lynx79 Napisano 3 Grudnia 2016 Napisano 3 Grudnia 2016 jest na pewno drożej , a przynajmniej bedzie w roku 2017, sa sprzedawcy ktorzy wycofuja sie z krossa poniewaz ceny na rowery przed sezonem 2017 sa tak duze ze sprzedawcy , gowno zarobia na sprzedazy krossa i rezygnuja z zamowien przed sezonowych, o ile osprzet jest jak najbardziej topowy no bo kross postawil na SRAM to ramy przyszlosc pokaze ale sa jeszcze bardziej odchudzone , topowy rower do xc wazy ponizej 8,9 kg , z aluminium nie mam pojecia , na pewno nie jest dobrze , poniewaz kross wkraczajac na warszawska gielde , jest zmuszony do podnoszenia cen zrownujac je z takimi topowymi markami jak Cannondale, Trek , i wiele innymi , to dla Krossa nie wroży najlepiej. Chłopie ogarnij interpunkcję. Losowo rozrzucone przecinki, brak kropek, o gramatyce nie wspomnę. Kross postawił w wyższych modelach na SRAM, w niższych nadal jest Shimano. Z dostępnością przedsezonową nie ma problemu. Swój rower kupiłem zaraz po wypuszczeniu go z fabryki. Ceny nadal są atrakcyjne, a sama procedura reklamacyjna w razie czego przebiega bezproblemowo. Jak widać w tym temacie, bez problemu wymieniane są nawet ramy po upływie gwarancji. Na nowe modele gwarancja jest 5 lat.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.