Skocz do zawartości

[opony] Wymiana opon na szosowe

macjej

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzień dobry wszystkim.

Mój rower to Giant Roam 2 z oponami Kedna Kwick 700x40c. Szukam czegoś zdecydowanie cieńszego na asfalt. Jeśli ktoś mógłby mi coś doradzić byłbym bardzo wdzięczny. Ważę raczej niewiele, więc nie powinno być problemów z ograniczeniami dotyczącymi wagi.

Napisano

Dopiszę się tutaj, chodzi o to że ma opony takie jak w linku http://allegro.pl/opona-cst-c-1346-26x1-95-mtb-xc-city-goral-26-cali-i3102025705.html i dziś na wycieczce z kuzynem nie mogłem mu dać rady, on ma opony prawię "łyse" z minimalnymi rowkami, jechał prawie cały czas na najwyższych przełożeniach, a ja się bardzo męczyłem żeby mu dorównać. Myślę że to głównie chodzi o opony. Jakie na szosę byście mi polecili? Z tym że nie zależy mi na jakichś super cienkich bi i drogami gruntowymi zdarza mi się jeździć.

Napisano

Zalezy ile masz na to $$ , najtaniej to jakies kendy, jak masz 300+ to kup continentale gp 4000s , jak masz max 100 zl to z kendy. Wszystko od budzetu zalezy.

Napisano

Ponieważ mam podobny problem, nie będę tworzył nowego tematu tylko przyłączę się tu. W moim rowerze mam teraz standardowe od nowości Schwalbe Silento II Puncture Protection 700x40C / 28"x1,6". Mam rower trekkingowy, dużo jeżdżę szosą, mało innymi drogami. Czy warto jest zmieniać opony? Będzie jakaś znacząca różnica?

• 2 miesiące temu...
Napisano

pozwole sobie odkopać temat. zastanawiam się nad zmianą opon w moim crossie na bardziej szosowe. aktualnie mam schwalbe tyrago 28x1.6 i zastanawiam się nad zmianą na np kenda kwest lub kwick. Pytanie tylko jakich szerokości szukać? 700x38 dadzą radę przy mojej masie 130kg?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...