Bakus123 Napisano 13 Kwietnia 2013 Napisano 13 Kwietnia 2013 Witam I znów nadszedł dzień kiedy tylne szprychy się zmęczyły i zwyczajnie pękły(dokładniej 6 sztuk ale to nie jest najważniejsze..)Postanowiłem zmienić wszystkie na coś wytrzymalszego, ale nie wiem dokładnie jakie. Czytałem dobre opinie o DT Competition. Nie należę do wagi piórkowej więc przydałoby się raczej coś mocnego. Cena około 2-2,5zł/sztuka. Jaka długość szprych byłaby odpowiednia? Według specyfikacji mojego Unibike Evo piasta to SHIMANO ALIVIO M430 / ALU / QR / 32H / a obręcz to RODI MUDROCK / CNC
ugupu Napisano 14 Kwietnia 2013 Napisano 14 Kwietnia 2013 Miałem te szprychy i moge je z czystym sumieniem polecić. Jeśli zaś chodzi o długość to sprawa jest prosta. Taka jaka była w uszkodzonym kole. Pamiętaj tylko, że od strony napędu są krótsze. Pzdr...
Mod Team Puklus Napisano 14 Kwietnia 2013 Mod Team Napisano 14 Kwietnia 2013 Nie powinno się tak stać, to może świadczyć ze masz kiepsko zaplecione koło. Polecałbym przepleść albo kupić nowe.
Bakus123 Napisano 14 Kwietnia 2013 Autor Napisano 14 Kwietnia 2013 Dlatego chcę koło zapleść na nowo, i to na lepszych szprychach aby przez wiele km pojeździć bez obawy że po wjeździe do dziury będę miał ósemkę. Przeszukałem oferty internetowe chyba wszystkich sklepów rowerowych w okolicy, i DT Competition nie znalazłem. Jednak znalazłem i wybiorę DT Champion, mam nadzieję że nie zawiodą
ugupu Napisano 14 Kwietnia 2013 Napisano 14 Kwietnia 2013 Nie wiem, czy to w okolicy, ale tu są http://www.bikestacja.pl/pl/szprycha-dt-competition-9991.html Pamiętaj też o kupnie nypli, raczej mosiężnych niż aluminiowych. Pzdr...
Bakus123 Napisano 14 Kwietnia 2013 Autor Napisano 14 Kwietnia 2013 Właśnie widziałem na tej stronie ich ofertę, ale dokładnie nie wiem jakie długości etc. to wolę kupić te DT Championy w sklepie u mnie, oni dobiorą odpowiednie i przy okazji zrobią porządnie
ugupu Napisano 14 Kwietnia 2013 Napisano 14 Kwietnia 2013 Tego tak do końca nie byłbym pewien. Mało jest serwisów, gdzie dobrze zbudują kółka.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.