Skocz do zawartości

[Szprychy]Dobór długości, marki, modelu, koło 26", rowerzysta 100kg

Bakus123

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

I znów nadszedł dzień kiedy tylne szprychy się zmęczyły i zwyczajnie pękły(dokładniej 6 sztuk ale to nie jest najważniejsze..)
Postanowiłem zmienić wszystkie na coś wytrzymalszego, ale nie wiem dokładnie jakie. Czytałem dobre opinie o DT Competition. Nie należę do wagi piórkowej więc przydałoby się raczej coś mocnego. Cena około 2-2,5zł/sztuka. 

Jaka długość szprych byłaby odpowiednia? Według specyfikacji mojego Unibike Evo piasta to SHIMANO ALIVIO M430 / ALU / QR / 32H / a obręcz to RODI MUDROCK / CNC

Napisano

Miałem te szprychy i moge je z czystym sumieniem polecić. Jeśli zaś chodzi o długość to sprawa jest prosta. Taka jaka była w uszkodzonym kole. Pamiętaj tylko, że od strony napędu są krótsze.

Pzdr...

• Mod Team
Napisano

Nie powinno się tak stać, to może świadczyć ze masz kiepsko zaplecione koło. Polecałbym przepleść albo kupić nowe.

Napisano

Dlatego chcę koło zapleść na nowo, i to na lepszych szprychach aby przez wiele km pojeździć bez obawy że po wjeździe do dziury będę miał ósemkę.  :laugh:

Przeszukałem oferty internetowe chyba wszystkich sklepów rowerowych w okolicy, i DT Competition nie znalazłem.  Jednak znalazłem i wybiorę DT Champion, mam nadzieję że nie zawiodą  :thumbsup:

Napisano

Właśnie widziałem na tej stronie ich ofertę, ale dokładnie nie wiem jakie długości etc. to wolę kupić te DT Championy w sklepie u mnie, oni dobiorą odpowiednie i przy okazji zrobią porządnie  :thumbsup:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...