borys Napisano 28 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Witam, w czwartek zakupiłem rower Author Stratos SX [obręcz: ALEX ACE-18 dwuścienne 32 otwory]. dokładna specyfikacja techniczna roweru W tym samym dniu udałem się w wyprawę z kolegą nad Maltę [Poznań]. Po powrocie do domu zauważyłem 2 usterki: 1. Moje siodełko było znacznie poluzowane, po prostu latało. Zorientowałem się dopiero, gdy z niego zsiadłem. 2. Tylne koło jest do centrowania - tak ocenił dzisaj mój znajomy, który zna się lepiej niż ja na rowerach. W gwarancji jest napisane, że "Za naprawy gwarancyjne nie uważa się regulacji i dokręcania połączeń śrubowych (m.in. centrowania kół,...) Ja rozumiem, że po jakimś czasie będę musiał wycentrować koło, ale po pierwszym dniu użytkowania roweru zgodnie z założeniami?? Nie skakałem na nim, bo to nie jest rower do tych celów. Wyłącznie normalna jazda. Jak mam postępować i jakie mam szanse w przypadku reklamacji? A może ktos z Was miał już tego typu doświadczenie? Na co powinienem być przygotowany podczas wizyty w sklepie? Dzięki za pomoc. Swoją drogą jak to wygląda z centrowaniem kół: często się Wam to zdarza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin5611 Napisano 28 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Jesli chodzi o siodelko itd... Moj ojciec kupil jakeis 4-5lat temu wlasnei stratosa i błędem bylo nei sprawdezenie czy wszystko jest ok.. bo rower był złożony na tyle zeby mógł stać na wystawie w sklepie...:/ Jesli chodzi o koła to nowe koła muszą się ułożyć i po pewnym przebiegu trzeba dociągnąc szprychy jednak po jednej wyprawie to chyba jednak troche za szybko...:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Platek Napisano 8 Maja 2006 Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Ja w zeszłym roku wsiadłem przed przeglądem gwarancyjnym na Stratosa mojej dziewczyny i pokazałem jak jak podrzucic tyne koło - potem zauważyłem, ze jest całkiem ładna ósema... potem wycentrowali, podciągnęli itd i póki co jest elegancko. Kilka wypraw z ciężkimi sakwami, nawet ja jeździłem nim troche i trzymają się elegancko. Bądź dobrej mysli!! I każ im to zrobic na gwarancji!!!!!! lamusy jedne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 9 Maja 2006 Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Uuuuu po 1 dni 8-ka to z tego już nic nie będzie. Ja bym zrobił tak, z tego co wiem, to macie w Poznaiu nowy ładny most, zrzucuł bym siebie lub rower i po sprawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borys Napisano 11 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 hehe, byłem - zrobią mi to koło na pierwszym, obowiązkowym serwisie. Swoją drogą być może troche przesadziłem z powodu niewiedzy. Po prostu przez drobne przeszkody przejeżdżałem siedząc na siodełku. To mogło być przyczyną zósemkowania się koła. teraz podnoszę tyłek i rower chodzi świetnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.