Skocz do zawartości

[koło] Author Stratos SX

borys

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, w czwartek zakupiłem rower Author Stratos SX [obręcz: ALEX ACE-18 dwuścienne 32 otwory].

dokładna specyfikacja techniczna roweru

W tym samym dniu udałem się w wyprawę z kolegą nad Maltę [Poznań]. Po powrocie do domu zauważyłem 2 usterki:

1. Moje siodełko było znacznie poluzowane, po prostu latało. Zorientowałem się dopiero, gdy z niego zsiadłem.

2. Tylne koło jest do centrowania - tak ocenił dzisaj mój znajomy, który zna się lepiej niż ja na rowerach.

W gwarancji jest napisane, że "Za naprawy gwarancyjne nie uważa się regulacji i dokręcania połączeń śrubowych (m.in. centrowania kół,...)

Ja rozumiem, że po jakimś czasie będę musiał wycentrować koło, ale po pierwszym dniu użytkowania roweru zgodnie z założeniami?? Nie skakałem na nim, bo to nie jest rower do tych celów. Wyłącznie normalna jazda. Jak mam postępować i jakie mam szanse w przypadku reklamacji? A może ktos z Was miał już tego typu doświadczenie? Na co powinienem być przygotowany podczas wizyty w sklepie?

Dzięki za pomoc. Swoją drogą jak to wygląda z centrowaniem kół: często się Wam to zdarza?

Jesli chodzi o siodelko itd... Moj ojciec kupil jakeis 4-5lat temu wlasnei stratosa i błędem bylo nei sprawdezenie czy wszystko jest ok.. bo rower był złożony na tyle zeby mógł stać na wystawie w sklepie...:/

Jesli chodzi o koła to nowe koła muszą się ułożyć i po pewnym przebiegu trzeba dociągnąc szprychy jednak po jednej wyprawie to chyba jednak troche za szybko...:/

• 2 tygodnie później...

Ja w zeszłym roku wsiadłem przed przeglądem gwarancyjnym na Stratosa mojej dziewczyny i pokazałem jak jak podrzucic tyne koło - potem zauważyłem, ze jest całkiem ładna ósema...

potem wycentrowali, podciągnęli itd i póki co jest elegancko.

Kilka wypraw z ciężkimi sakwami, nawet ja jeździłem nim troche i trzymają się elegancko.

Bądź dobrej mysli!!

I każ im to zrobic na gwarancji!!!!!!

lamusy jedne...

hehe, byłem - zrobią mi to koło na pierwszym, obowiązkowym serwisie.

Swoją drogą być może troche przesadziłem z powodu niewiedzy. Po prostu przez drobne przeszkody przejeżdżałem siedząc na siodełku. To mogło być przyczyną zósemkowania się koła. teraz podnoszę tyłek i rower chodzi świetnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...