XernogBIKE Napisano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Jak w w temacie chodzi mi o to czy polecacie tą firmę czy się z nią zetknęliście przy produkcji kasków .... chodzi mi o to ze Wizualnie kaski na zdjęciu prezentują się wyśmienicie cena też prezentuje się nieźle 109 zł nie tak drogo jak z taki wyglądający kask .... Wiec zwracam się do was o pomoc bo to coś podejrzane... chodzi mi o głównie o kaski : http://www.nokaut.pl/ochraniacze-rowerowe/kask-merida-merida-red-grey-m-l-55-61cm.html#pid=60592&cid=6008 czy moze ten : http://www.nokaut.pl/ochraniacze-rowerowe/kask-merida-merida-champion-l-xl-59-64cm.html#pid=60592&cid=6008 Jak w am się to widzi czy kaski są dobrze wykończone czy są dobrze wyprofilowane a nie jak jakiś syf z Tesco za 50 zł ze wygląda ja patelnia na głowie ... Oczywiście wiem ze Kask należy przymierzyć i sprawdzić jak leży ale mi to czy będzie mi uwierał czy coś nie przeszkadza zawsze można się przyzwyczaić chodzi mi głowinie czy nie są to kaski które są nadzwyczajnie lekkie bo są wykonane z styropianu do ocieplanie domów i polakierowane jakimś syfem co się kruszy ... pewnie nie jeden z was miał taki slaby kask w ręku kaski z Tesco czy z Kauflandu do Lidla nic nie mam bo tam są dobre ( podpinam temat co myślicie o tym kasku co ma być 15.04 w Lidlu jakie odczucia ?) .. Myślę ze dostatecznie wytłumaczyłem co mi chodzi także Dzięki za jaką kol wiek pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksawcio97 Napisano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Merida to jedna z najlepszych firm produkujące rowery, części, akcesoria itp. Więc kask na pewno będzie dobry jak nie najlepszy do tej ceny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 jak potrzebujesz czegoś taniego, a dobrego, to rzuć okiem na Giro Indicator w Inter Sporcie za 99zł, warta uwagi promocja ps. do uwierania, przy dłuższych trasach nie da się przyzwyczaić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukers Napisano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Potwierdzam Giro Indicator to bardzo fajny kask a za 99zł to nic tylko brać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XernogBIKE Napisano 13 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Jest on porównywalny do Alphin'a ? Co myślicie o tym w lidlu ? http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/index_38303.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Giro to jedna z firm specjalizujących się głównie w kaskach, a to samo za siebie mówi. Te z lidla złe nie są, ale z roku na rok są coraz gorzej wykończone, po za tym w tym roku według zdjęcia wynika, że te kaski będą inne niż zwykle bywały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XernogBIKE Napisano 13 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 A wracając do Merida bo na nim mi najbardziej zależy , macie jakiś wiadomości o nim , moze sami jest ich posiadaczami ? albo jaki wrazenia po zdjęciu czy warto zaufać taj firmie ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 in mold piszą, że jest, ale piszą też o tylko 15 "otworkach" i na zdjęciu nie są one za duże, a to może skutkować dyskomfortem, przegrzaniem, obfitym poceniem się w upały. Jeśli chodzi o bezpieczeństwo, to każdy kask z atestem można przyjąć jako bezpieczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ENER83 Napisano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Jak na moje, te kaski to jakieś magazynowe leżaki. Na pewno mają odpowiednie atesty i raczej są Ok, ale ja bym na Twoim miejscu jakoś specjalnie nie oszczędzał na ochronie czaszki. Zastanów się, jest tyle tego "szitu" na rynku, że nie musisz cudować z Meridą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keke Napisano 15 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Cena nie jest wyznacznikiem bezpieczeństwa tego kasku, pozostaje patrzeć na atest... masz dobry przykład lidla który sprzedawał kaski firmy cratoni pod nazwą crivit, cena oczywiście bardzo się różniła. W większości płacisz za to że możesz sobie mieć napis Giro, jednak często droższe kaski są lepiej wykończone itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.