errwin Napisano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Cześć, Mam prośbę do "lokalesów" z tego regionu. Czy mógłby mi ktoś dać link na google.maps lub bike.map z wytyczoną trasą z Dębieńska na hołdę Szarlotę w Rydułtowach. Jestem z Katowic i mam opanowany dojazd mieszany z przewagą terenu właśnie do Dębieńska gdzie wylatuję z lasu naprzeciwko hołd na ul.Odrodzenia. Potrzebuje abyście wskazali mi najkorzystniejszy dojazd (niekoniecznie najkrótszy) z jak największą ilością trasy w terenie. Jeżeli dałoby się w tą trasę wpleść jeszcze inne "do wjechania" hołdy z Waszego pięknego regionu to bardzo chętnie zapuszczę się tam na dłużej. Dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 jak chcesz teren to wyjdzie troche na okolo , choć i tak nie da się całkowicie uniknąć asfaltu nie wiem czy da się rysować ręcznie po tym mapach więc tak na szybko z głowy, to z dębieńska żółtym (chyba) do leszczyn, potem żółtym do rybnik-kamień, niebieskim na rybnik-stodoły, potem do zebrzydowic https://www.google.pl/maps/dir/50.1249496,18.5056353//@50.126848,18.501215,14z gdzieś w tym miejscu odbijasz w prawo do lasu i cały czas prosto aż z niego wyjedziesz, przy torach powinien się pojawić czerwony do czernicy a stamtąd już bardzo blisko do rydułtów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 jacyś chętni na jutro lub niedzielę, na jakąś małą traskę w godzinach 11-12 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maximax Napisano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Ja niestety weekend cały pracuję 6-14. Polecam grupę na Facebooku "Na rower w Rybniku" i "Rowerem po Śląsku". Na tej pierwszej grupie ktoś był chętny na Rudy jechać z rybnickiego rynku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marrik Napisano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 Teraz piszecie. Wczoraj akurat byliśmy w Rudach. Z centrum czarnym szlakiem , przez Nowiny, tamę, na parowozownię i klasztor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2015 to jutro można pojechać gdzie indziej lol , tras Ci u nas dostatek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marrik Napisano 6 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2015 Chodzi o to, że można bylo jechać większą grupą a tak to tylko w trójkę się jechało. Niestety ten weekend odpada, dzis remont, jutro impreza rodzinna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loles Napisano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 Ja ttez jestem za jakąś fajną wycieczką. Nie mam zbytnio wyczynowego roweru tylko starego sztywniaka, ale to akurat mi w niczym nie przeszkadza. Brak Amora jest przyjemniejszy:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 ponawiam pytanie z 5 czerwca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 to może ktoś reflektowałby na Rychlebskie Ścieżki w przyszłym tygodniu ? W zależności od potrzeb 1+ dni. Niestety nie dysponuję pojazdem do przewozu rowerów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozzobike Napisano 2 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 U mnie wchodzą w grę tylko weekendy, i to tylko jednodniowe wypady. Transport miałbym do zaoferowania. Zastanawiam się za 3-4 tyg nad wyjazdem jakby się chętni zebrali. Pytanie cży dzis (czwarek) jakąś runda po RB, że wskazaniem na 20:00-22:00? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 może być i w weekend, jakby odpowiednio wcześniej wyjechać, to może być i jeden dzień, nigdy tam nie byłem, nie wiem ile tam tego jest do przejechania za 3-4 tygodnie, to już nie będe miał urlopu, chyba że też masz na myśli weekend do piątku wieczorne rajdy odpadają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozzobike Napisano 2 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 Autem jedzie się jakies 2 h. Bylem raz rok temu, tras do zjechania na dwa dni ale takich ciekawych do "przejechania" jest 3-4. Można się zoorganuzowac w 2-4 osoby lub na więcej aut i będzie weselej. Dobrze byłoby jakąś ekipę z RB sklecic, poznać kto jak jezdzi i się wybrać. To nie są sciezki na niedzielną jazdę wieć jak jechac z kimś to trzeba wiedzieć cży nie zabije na pierwszej trudności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 sądząc po aktywności w tym wątku, to pewnie cały autobus nazbieramy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozzobike Napisano 2 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 Tak...przegubowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugosz Napisano 2 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 Ja jestem jak najbardziej chętny na Rychleby, tylko no właśnie to nie są niedzielne ścieżki ;-) nie licząc jednej. Ogólnie trzeba sobie urządzić jakiś przejazd po Rbk i okolicach w więcej osób. Dla mnie codziennie w okolicach godziny 16 i w górę pasuje. Także śmiało możemy się zgadać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozzobike Napisano 2 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 Jak cos to w tygodniu jeżdże 3-4 razy zwykle po 18:30. Chętny bylbym nawet na jazdę po zmroku jak ktoś ma chęć ( i sprzęt oswietleniowy) poza tym w weekendy zawsze się udaje. Wieć może jakiś neutralny termin dla ogółu...np niedziela 8:00, 9:00 start tak poznawczo na 2 h?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugosz Napisano 2 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 To niedziela 8:30 - fontanna przy Bazylice? 2h to tak w sam raz będzie O ile nie okaże się że w góry/Rychleby czy coś podobnego nie skocze - ale to odpowiednio wcześnie dam znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozzobike Napisano 2 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 Ok. Jak cos się zmieni, dam znac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugosz Napisano 2 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 U mnie już się zmieniło :-/ Miałem nieprzyjemne OTB - skutek wybitny bark, parę siniaków. Niestety ale najbliższe 2 tygodnie raczej rower będę tylko oglądał :-/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozzobike Napisano 2 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 Szybka akcja. Gdzie to cie spotkało? RB? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugosz Napisano 2 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 Balaton we Wodzisławiu. Na dodatek nie na swoim rowerze i pierwszy raz na 29''. Nie wyczułem roweru i trochę za bardzo przycisnałem, za głupotę i brawure się płaci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozzobike Napisano 2 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 właśnie ten balaton mi chodzi po głowie, niedługo powinien być też tam wyscig wiec można by przy okazji poznać trase .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 wracając do aktywności na forum mijałem dzisiaj grupę rowerzystów, w zeszłym tygodniu też, nie wiem czy to ta sama, ale na oko ze 20 osób, zakładam że nie są z rybnika ale można?... można Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozzobike Napisano 4 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 Haha, chyba mijales imprezę integracyjna Urzędu Miasta, dzis mieli rajd. Ja też regularnie spotykam 1-2 sztuki mtb w okolicach lasu Krolewiok....może są tu obecni?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.