Sami12 Napisano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Witam, może i rysunek nie jest najlepszego kalibru ale.. Chodzi mi o to, że łancuch ma mało punktów styczności z zębatkami. Czy przez to przeskakuje ? Jak to wyregulować ? Łancuch jest nowy, kaseta w bdb stanie. Nie wiem jak z korba, gdyż to rower mojego znajomego http://speedy.sh/5ZdM8/AAA.bmp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 11 Kwietnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 lepiej by było jak byś dął zdjęcie bo picasso z ciebie marny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sami12 Napisano 11 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Aww painta mam tylko i 2 min mi to zajelo. Po prostu łańcuch nie zachodzi na dolne rejony zebatek. Jest tylko na "lewej ścianie kasety" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 11 Kwietnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Bo prawdopodobnie jest źle założony i chciałbym na to okiem rzucić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miti09 Napisano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 na początek dokręć śrubkę regulacyjną która znajduje się przy haku ramy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kinder85 Napisano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Jak kolega wyżej, myślę że to przede wszystkim ta śruba ale faktycznie zdjęcie by się tu lepiej sprawdziło bo może np nie tylko ona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 11 Kwietnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Tak w sumie nawet nie wiadomo czy on tam ma takową śrubę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sami12 Napisano 11 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Ano własnie, to jest jakiś starszy chyba rower, 17 kg, sztywny cały szajs taki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 a łańcuch jest założony poprawnie? ten szkic w ogóle nie uwzględnia górnego kółeczka przerzutki; w sumie gdybyś łańcuch poprowadził omijając to kółeczko to miałbyś taki problem jak teraz, czyli jeździć by się nie dało... tak to ma wyglądać prawidłowo http://www.bikeworld.pl/ppg_fotki/foto_big/8_13022_21_02_08.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 12 Kwietnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 O to sie rozchodzi cały watek przeca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sami12 Napisano 12 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Ok, zobacze nad tym zamontowaniem, nie zwracalem uwagi na to wczesniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.