Robak88 Napisano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Mam pewien problem, ponieważ w moim rowerze (już kilkuletnim) uszkodzony został mostek. Z racji tego, że nie jest to rower z jakiś drogich komponentów to na allegro poszukiwałem najtańszego, bez różnicy czy jest zrobiony ze stali, czy aluminium. Jednak zainteresowała mnie jedna rzeczy. W obecnym, uszkodzonym już mostku mam specjalny otwór, gdzie elegancko można przeciągnąć przewód hamulcowy. Byłem w kilku sklepach i szukałem na allegro, ale czegoś takiego nie znalazłem. Są tylko najprostsze mostki bez wspomnianego otworu. Jakby ktoś się nie orientował, o co zbytnio chodzi to na zjęciu zaznaczyłem, gdzie takowy otwór się znajduje. Moje pytanie jest następujące, czy gdzieś jeszcze dostanę taki mostek z otworem? Materiał jest sprawą drugorzędną (stal, aliminium), jego średnica to 22,2 mm, wysokość 90 mm, a długość 60 mm. Mocowanie kierownicy - 25,4 mm. W zasadzie to wygląda tak jak na załączonym zdjęciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KMtown Napisano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 A może by tak przewiercić samemu mostek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 I tu pojawia się pytanie... ale po co? Nie bardzo rozumiem jaki cel jest w istnieniu tego otworu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Po to, żeby pancerz od hamulców szczękowych miał oparcie. W moim rowerze jeszcze mam taki mostek ale po zmianie hamulców otwór jest bez użyteczny. IMO najlepszym rozwiązaniem będzie wymienić hamulce na V. Edit: Taki też podejdzie http://allegro.pl/mostek-alu-z-mocowaniem-cantilever-90mm-22-2-m69-i3153105744.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robak88 Napisano 11 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Dzięki za wszelkie informacje. Już wszystko wiem. Temat można zamknąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.