Skocz do zawartości

[piasta] mocowanie kasety

lenoxs

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam do was pare pytań dotyczących tego co jest na zdjęciu poniżej. Wiem tylko że na to sie zakłada kasetę. Możecie podać jakiś link z kasetą która jest przeznaczona do takiego czegoś. I w ogóle czy to jest lepsze rozwiązanie niż standardowe zakręcanie kasety na gwint?? I czy takie coś jest przeznaczone np. do dualu czy do jakieś kolarstwa. Proszę o każdą info dotyczącą ttych mocowań.

100906289.jpg

z góry dzięki

Ta kaseta zakręcana posiada nazwę wolnobieg, a to co na zdjęciu to typowa piasta pod kasetę. Zdjęć kaset w necie jest do zaje... więc nie powinieneś mieć problemu znaleźć takiego co pokaże jak jest ona wykonana. Wolnobiżki zakładane są do tanich rowerów...

A tak w ogóle co ty masz za rower? Dlaczego zadajesz takie pytanie?

ps. nie chciało mi się już rozwodzić na ten temat, powiedz o co ci chodzi to łatwiej będzie na niego odpowiedzieć. :D

Wiesz bracie .. ja tam w dualu nie jeżdże, ale bądź co bądź na pewno musisz kupić zwykłą piaste na zwykłą kasetę :) Czyli generalnie takie cuś jakie pokazałeś na zdjęciu :)

A tak w ogóle ... warto abyś poczytał trochę teorii - jakieś strony typu wrower.pl itd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...