Mod Team sznib Napisano 11 Kwietnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Obecnie mam hamulce składające się z klamek BL-M665 i zacisków m535 i m585. Zastanawiam się nad wymianą zacisków na m596,m czyli nowe Deore. Tak czytając forum gdzieś widziałem że ktoś miał starsze klamki z tymi zaciskami. Warto zainwestować w nowe zaciski? Różnica będzie wyraźna na plus? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2013 Nie polecam takiej zamiany. Skok jałowy dźwigni będzie bardzo krótki. Zaciski nowej generacji nieźle łączą się z klamkami starej generacji, lecz nieposiadającymi servo-wave. Bez odbioru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 12 Kwietnia 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Dzięki Andrew za jak zawsze fachową odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tojasiwy Napisano 16 Maja 2013 Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Nie polecam takiej zamiany. Skok jałowy dźwigni będzie bardzo krótki. Zaciski nowej generacji nieźle łączą się z klamkami starej generacji, lecz nieposiadającymi servo-wave. Bez odbioru. Witam Ja z kolei mam klamke M595, hamulec troche mi przecieka, wymiana uszczelek niestety nie pomogła. Zastanawialem sie nad kupnem nowego hamulca, ale widze, że same zasiski M596 są w naprawde dobrej cenie. Czy zasisk M596 i klamka M595 będą kompatybilne? Sam zasisk wygląda identycznie jak M595. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 16 Maja 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Wygląd zewnętrzny to nie wszystko, w środku jest inna budowa. Z tego co Andrew pisze ze starszymi klamkami bez Servo będzie ok, także z klamkami BL595 też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 16 Maja 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Mogę sie mylić ale 596 różniły sie od 595 tylko serwem w klamce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 16 Maja 2013 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 596 to te nowsze. W nowszych heblach Shimano klamki pompują inną ilość oleju niż w starszych, również skok tłoczka w zaciskach jest inny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.