Skocz do zawartości

[śruby]do tarcz/kolor

swimfan

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

panowie mam jeszcze pytanie jaka twardosc maja stalowe standardowe na Torx 25 10.9 czy wiecej?

10.9 - po co? Jak już to mniej. Skoro aluminiowe w większości przypadków "dają radę" to wątpię żeby zwykłe stalowe śruby były z tych lepszych.

Przejrzałem wszystkie swoje, niestety na żadnej nie ma nabitych żadnych oznaczeń.

Napisano

Nie więcej niż 8.8. Wbrew pozorom na te śruby nie działają aż tak wielkie siły. Ramie siły jest stosunkowo niewielkie a przy dokręceniu odpowiednim momentem siła rozkłada się na wszystkie śruby.

Napisano

Patrzac na strony ze srubami ,  generalnie sruby z twardoscia 10.9 i wiekszej raczej nie znajdzie pod TorxT25 tylko na imbus,czyzby taki imbus torxowy był pewniejszy?

Z ta twardoscia to roznie kupilem kiedys do korby srube o twardosci 8,8 i po dwoch razach leb pod imbus wyrobilem(dodam ze klucz mialem dobrej jakosci) a pozniej meczylem z 2 tygodnie albo i dluzej aby takie cos wydlubac;/

Napisano

to chyba ta śruba 8.8 miała tylko na paragonie. Jeżeli powiem Ci, że maszyny budowlane ważące po kilkanaście lub więcej ton są skręcane na śrubach 8.8 lub 6.8 i dają one radę, to nie sądzę, żebyś w rowerze potrzebował mocniejszych :)

Napisano

no to w budowlanym kupilem jakies chyba chinskie;/ po gniazdo wyrobilo sie po 2 odkrecaniach. Co do srub z tego co wiem na pewno do adapterow uzywa sie 12,9 przy korbach tez wiec chyba to nie jest wyjatek:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...