Skocz do zawartości

[śruby]do tarcz/kolor

swimfan

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja mam czerwone stalowe z a2z - można je kupić na allegro i w kilku sklepach internetowych w dość niskiej cenie (chyba 12zł + przesyłka za komplet na 2 tarcze). Polecam

Napisano

:) generalnie na rower nie ma co zalowac:), byle komponenty byly wytrzymale/niezawodne bo jak Ci cos padnie w trasie 70 km od domu w lesie to sie zaczyna maly problem:).

Tak z ciekawosci ktos moze uzywa tytanowe sruby jakies +/-

Napisano

W tarczach nie widze roznicy miedzy stala a ti, nie liczac wagi. Sruby jak sruby. Obecnie mam w zacisku sztycy, top capie, zaciskach hamulcowych... czy juz wspominalem ze nie robia szczegolnego wrazenia na mnie? ;)

Ti stosuje sie glownie ze wzgledu na wage i ten "mistyczny" pierwiastek.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Napisano

No i śruby tytanowe nie są wytrzymalsze od stalowych, a jedynie lżejsze i droższe. Co do kolorowych śrub ze względów estetycznych najlepsze są aluminiowe bo mają najtrwalszą anodę. Stalowe są jakoś tam barwione i mogą się na nich pojawiać małe odpryski.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Na pewno wystarczajaca by utrzymac nieruchomo tarcze i zapewnic sztywnosc polaczenia przy ROZSADNYM dawkowaniu sil podczas przykrecania. ;-)

Sent from my 20hpuo3.jpg using wrxb2d.jpg

Napisano

Jeśli autor pozwoli to się podepne ;)

Szukam śrub o kolorze niebieskim coś o podobnym kolorze jak puszka pepsi :D wszystkie co znalazłem są za jasne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...