Mount888 Napisano 9 Kwietnia 2013 Napisano 9 Kwietnia 2013 Witam, Powiem krótko i na temat. Jak rozebrać to ustrojstwo?? Gdzieś znlazałem że trzeba wsadzić w nią oś i ruszać na boki az wyjdą tuleje. Dobry zart bo nic z tego nie wychodzi, dosłownie i w przenośni. Nie bardzo wiem jak jest wewnątrz skonstruowana i jak zachęcić ja do wspólpracy. Pomocy,
Mount888 Napisano 11 Kwietnia 2013 Autor Napisano 11 Kwietnia 2013 Jako że rozwiązałem mój problem, a inni mogą mieć podobny. Oto rozwiązanie: "Generalnie potrzeba ośki 20mm która wkłada się w początek konusów piastyi dźwignią naciskając w dół wyjmuje konusa , po tym zabiegu jestbezpośredni dostęp do łożysk.Tulejkę między łożyskami przesuwa się w dół żeby móc wybić łożysko odwewnątrz lub w przypadki gdy jest tam pełna tulejka to wybija łożyskotulejką z drugiej strony." Odpowiedz jednego z serwisantów dystrybutora 7Anna.pl Czyli tak: Wkładamy oś ale nie za głęboko, tak aby nie dosięgnęła łożyska Naciskamy na oś (trzeba przyłożyć nieco siły, więc bez strachu) Wyskakuje konus i pierścień mocujący, Konus blokowany jest ciasno pasowanym pierścieniem ot cała filozofia. Łożysk nie wyjmowałem więc nie powiem jak wygląda to w praktyce. Mam nadzieje ze komuś się przyda . Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.