Amroz Napisano 11 Października 2013 Udostępnij Napisano 11 Października 2013 Panowie a jaka firmę polecicie na pierwsze SPD. Mam wysokie pobicie i szeroką stopę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shottas06 Napisano 8 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 Ja mam wysokie podbicie. Używam SH-M088 i na rzepach i klamrze mam spory zapas. Polecam, są super wygodne. Ps. Twój awatar bardzo znajomo wygląda czyżby WTC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amroz Napisano 9 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 Dokładnie mam 3 km do startu wiec blizej chyba nie można Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marlotnik Napisano 15 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Witam Nie chce zakładać nowego tematu, więc napisze tu czy ktoś orientuje się hdzie w Częstochowie można kupić dobre i tanie buty SPD. Byłem dziś w decathlonie ale są tylko rockridery za 270 zł i nic więcej ale to dla mnie za drogo :/ Pedały już mam teraz tylko buty chce dokupić ale tak do 200 zł max. Wiecej nie dam. Jedyny sklep to chyba tylko na mickiewicza bikeatelier. Może ktoś doradzi gdzie można kupić fajne buty w rozsądnej cenie. I kask też by się przydał go też jest w planach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pikl Napisano 16 Listopada 2013 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Jako, że to mój pierwszy post, witam wszystkich! Problem dotyczący rozmiarów butów SPD spowodował, iż wreszcie się zarejestrowałem. Czytając poszczególne tematy na forum często się wskazuje, że Shimano ma zaniżoną rozmiarówkę, że gdy normalnie noszę 44, obuwie Shimano muszę kupić rozmiar czy dwa rozmiary większe. Czytałem też na forum, że np takie Louis Garneau ma raczej normalną rozmiarówkę. W rzeczywistości zwykłe obuwie noszę w rozmiarze 44 (czasami 45). Przymierzałem Shimano model 087 rozm. 45 i noga w lewym bucie leżała idealnie, w prawym natomiast palec dotykał przodu buta. Przymierzywszy rozmiar 46 noga w bucie leżała już trochę zbyt luźno. Sprawdzałem rozmiar wkładki i tak, rozmiar 45 Shimano ma wkładkę długą wg tabeli na 28,5cm. Wkładka butów Louis Garneau rozm. 45 ma długość 28,4cm. I teraz tak. Chciałbym kupić buty Louis Garneau, gdyż nie oszukujmy się, podobają mi się z wyglądu. Czy w takim razie mogę zaryzykować rozmiar 45, gdzie długość wkładki wg tabeli jest o 1 mm mniejsza? Ktoś na forum wręcz polecał do podobnej długości stopy jak moja rozmiar 44 LG. Czy sugerować się tą długością wkładki, czy jednak nie? czy jest możliwe, że LG będą dla mnie dobre kiedy to Shimano były minimalnie za małe w jednym bucie? Ps. mam też rolki, gdzie rozmiar wkładki wynosi 28,5cm i są one w miarę dopasowane, tylko wiadomo wyściółka rolek nie jest twarda. Mam także łyżwy z rozmiarem wkładki 29cm i są one już chyba ciut zbyt duże. Czy jednak odpuścić sobie oba modele (shimano i LG) i szukać czegoś z wkładką pomiędzy 28,5 a 29cm? Przyznam, że pedały SPD leżą już rok i nie mogę ich wykorzystać bo w dalszym ciągu nie mam butów, liczę więc na Waszą pomoc:) Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.