gustawus Napisano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 to wracaj czym prędzej do pełni sił i do zobaczenia! tymczasem Panowie co robimy? zostaje 17:00 czy startujemy wcześniej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomczi Napisano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Cześć mam na imię Adam, tak czytam wątek i nabieram ochoty na spontana razem z Wami, jechałem w tym roku do Kołobrzegu w dwie osoby, ale mam kilka pytań: 1. Jak z jazdą w nocy, mam tylko zwykłe lampki led, raczej pozycyjne, niż oświetlające drogę, wystarczą czy musiałbym mieć coś mocniejszego? 2. Jedziecie z plecakami czy jakieś sakwy bagażnik? 3. Zbiórka w piątek 28.06. o 17 na śródce tak? kończę pracę o 16, także z Przeźmierowa powinienem zdążyć. 4. Powrót w sobotę pociągiem tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathiu Napisano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Pytanie tylko, czy wszystkie osoby co chcą jechać się o tym dowiedzą, bo nie ukrywajmy trochę jest zamieszania z godziną...1. Inni będą mieli mocne lampki, więc najwyżej pojedziesz gdzieś w środku2. Ja mam sakwy, będą też osoby z plecakami, choć może być to męczące przy tylu godzinach3. Sam nie wiem o której 4. Tak w sobotę, w niedzielę ok 3h w poznaniuTym razem również jedziemy po dwie osoby obok siebie (parami)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustawus Napisano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Pytanie tylko, czy wszystkie osoby co chcą jechać się o tym dowiedzą, bo nie ukrywajmy trochę jest zamieszania z godziną... 1. Inni będą mieli mocne lampki, więc najwyżej pojedziesz gdzieś w środku 2. Ja mam sakwy, będą też osoby z plecakami, choć może być to męczące przy tylu godzinach 3. Sam nie wiem o której 4. Tak w sobotę, w niedzielę ok 3h w poznaniu ok, żeby nie było zamieszania zostawmy może już tą 17:00 z Ronda Śródka i tyle. do Adama: 1) zapomnij o pozycyjnych lampkach LED, w nocy za miastem jest mega ciemno i jak nie będziesz miał dobrze oświetlonego przed własnym rowerem to zaliczysz dziurę i łatanie dętki gotowe. Ja na Kołobrzeg miałem 1 lampkę na powerledzie i 2 ledowe pozycyjne. Najchętniej dołożyłbym jeszcze jedną z powerledem. 2) mały plecak + torba na bagażniku mocowanym do sztycy (ok. 5L pojemn.) 3) 28-06-2013, g.17:00 WYJAZD - zbiórka 16:50 , Rondo Śródka 4) sobota ok. 22:20 wyjeżdża pociąg do Mathiu: 1) teoretycznie, ale będzie to męczące bo światła nie będzie miał przed własną kozą i na swoim torze może wlecieć w dziurę - czas jeszcze jest, najprostsza nawet lampka z żarówką nie kosztuje majątku - teraz noce są stosunkowo krótkie i jeden komplet baterii na żarówce powinien wystarczyć, 2) im mniej tym lepiej, dystans ok. 430km - zemści się każdy gram 3) 16:50-17:00 Rondo Śródka 4) dokładnie tak też jedziemy obok siebie zajmując pas ruchu - parami a nawet trójkami _______ pozdr. gustaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sq3mko Napisano 27 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Cieszy mnie fakt, że jest nas coraz więcej Co do oświetlenia powiem tak: przydało by Ci się mocne swoje prywatne godzina tak jak gustaw napisał 16.50 rondo śródka, podam swój nr tel gdyby ktoś miał się spóźnić z 5 min niech dzwoni- poczekamy 517394555. No i w końcu pogoda się robi chociaż do perfekcji jeszcze trochę zostaje p.s. bagażu jak najmniej, osobiście nie porwał bym się na taką trasę z plecakiem. Ja mam sakwę na bagażnik sztyce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sq3mko Napisano 30 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Udało się przejechać zamierzoną trasę. Ruszyło 6 dojechało 6 http://sq3mko.bikestats.pl/964607,Poznan-Hel-w-jeden-dzien.html polecam opis sobie do poczytania Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalbike Napisano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Już sobie podziękowaliśmy, ale oficjalnie tutaj raz jeszcze: dzięki za wspólny trud 12 godz snu, wstałem dopiero o 16:00, ale samopoczucie wręcz bardzo dobre, mało co boli. Satysfakcja z przekroczonej 400-tki nieopisana. Zabieram się za analizę śladu i zdjęcia, niebawem podzielę się całością. Tutaj wrzucicie swoje zdjęcia czy linki do ich pobrania na maila sobie porozsyłamy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Gratuluję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustawus Napisano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 to poszalałeś z tymi 12 godzinami , mi musiało wystarczyć 6.... wrzuć gdzieś fotki i podaj nam linka na prv, ja jeszcze dzisiaj załaduję na serwer dzięki również za miłą wspólną jazdę i do zobaczenia u mnie na działce na "pohelowe" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bysio58 Napisano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Gratuluję pokonanej trasy Żałuję, że mnie nie było, u mnie z kolanem coraz lepiej. Jakieś plany na następny wyjazd? Może Poznań-Zakopane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.