Skocz do zawartości

[wycieczka] Poznań-Hel w jeden dzień.

sq3mko

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć mam na imię Adam, tak czytam wątek i nabieram ochoty na spontana razem z Wami, jechałem w tym roku do Kołobrzegu w dwie osoby, ale mam kilka pytań:

1. Jak z jazdą w nocy, mam tylko zwykłe lampki led, raczej pozycyjne, niż oświetlające drogę, wystarczą czy musiałbym mieć coś mocniejszego?

2. Jedziecie z plecakami czy jakieś sakwy bagażnik?

3. Zbiórka w piątek 28.06. o 17 na śródce tak? kończę pracę o 16, także z Przeźmierowa powinienem zdążyć.

4. Powrót w sobotę pociągiem tak?

Pytanie tylko, czy wszystkie osoby co chcą jechać się o tym dowiedzą, bo nie ukrywajmy trochę jest zamieszania z godziną...
1. Inni będą mieli mocne lampki, więc najwyżej pojedziesz gdzieś w środku
2. Ja mam sakwy, będą też osoby z plecakami, choć może być to męczące przy tylu godzinach
3. Sam nie wiem o której :P

4. Tak w sobotę, w niedzielę ok 3h w poznaniu

Tym razem również jedziemy po dwie osoby obok siebie (parami)?

Pytanie tylko, czy wszystkie osoby co chcą jechać się o tym dowiedzą, bo nie ukrywajmy trochę jest zamieszania z godziną...

1. Inni będą mieli mocne lampki, więc najwyżej pojedziesz gdzieś w środku

2. Ja mam sakwy, będą też osoby z plecakami, choć może być to męczące przy tylu godzinach

3. Sam nie wiem o której :P

4. Tak w sobotę, w niedzielę ok 3h w poznaniu

ok, żeby nie było zamieszania zostawmy może już tą 17:00 z Ronda Śródka i tyle.

do Adama:

1) zapomnij o pozycyjnych lampkach LED, w nocy za miastem jest mega ciemno i jak nie będziesz miał dobrze oświetlonego przed własnym rowerem to zaliczysz dziurę i łatanie dętki gotowe. Ja na Kołobrzeg miałem 1 lampkę na powerledzie i 2 ledowe pozycyjne. Najchętniej dołożyłbym jeszcze jedną z powerledem.

2) mały plecak + torba na bagażniku mocowanym do sztycy (ok. 5L pojemn.)

3) 28-06-2013, g.17:00 WYJAZD - zbiórka 16:50 :), Rondo Śródka

4) sobota ok. 22:20 wyjeżdża pociąg

do Mathiu:

1) teoretycznie, ale będzie to męczące bo światła nie będzie miał przed własną kozą i na swoim torze może wlecieć w dziurę - czas jeszcze jest, najprostsza nawet lampka z żarówką nie kosztuje majątku - teraz noce są stosunkowo krótkie i jeden komplet baterii na żarówce powinien wystarczyć,

2) im mniej tym lepiej, dystans ok. 430km - zemści się każdy gram ;)

3) 16:50-17:00 Rondo Śródka

4) dokładnie tak

też jedziemy obok siebie zajmując pas ruchu - parami a nawet trójkami

_______

pozdr.

gustaw

Cieszy mnie fakt, że jest nas coraz więcej :) Co do oświetlenia powiem tak: przydało by Ci się mocne swoje prywatne :) godzina tak jak gustaw napisał 16.50 rondo śródka, podam swój nr tel gdyby ktoś miał się spóźnić z 5 min niech dzwoni- poczekamy :) 517394555. No i w końcu pogoda się robi chociaż do perfekcji jeszcze trochę zostaje :)

p.s. bagażu jak najmniej, osobiście nie porwał bym się na taką trasę z plecakiem. Ja mam sakwę na bagażnik sztyce :)

Już sobie podziękowaliśmy, ale oficjalnie tutaj raz jeszcze: dzięki za wspólny trud  :)

12 godz snu, wstałem dopiero o 16:00, ale samopoczucie wręcz bardzo dobre, mało co boli. Satysfakcja z przekroczonej 400-tki nieopisana.

Zabieram się za analizę śladu i zdjęcia, niebawem podzielę się całością.

Tutaj wrzucicie swoje zdjęcia czy linki do ich pobrania na maila sobie porozsyłamy?

to poszalałeś z tymi 12 godzinami :), mi musiało wystarczyć 6....

wrzuć gdzieś fotki i podaj nam linka na prv, ja jeszcze dzisiaj załaduję na serwer

dzięki również za miłą wspólną jazdę i do zobaczenia u mnie na działce na "pohelowe" ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...