Mathiu Napisano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Michale jeśli będzie Ci mało kilometrów to możesz namówić Pawła i wrócicie do Poznania rowerami Jeśli ktoś będzie mi uciekał to zostanie zmuszony do zamienienia się rowerem (oczywiście tylko szosa wchodzi w grę) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustawus Napisano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 jak Paweł słusznie zauważył, bysio58 może być w Poznaniu około 16:15 na dworcu, dlatego jeśli podtrzymuje swój udział to startujemy około 17 tak, jak było wstępnie mówione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chwast1 Napisano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Witajcie Jak dla mnie może być 16, chociaż nie ma to wielkiego znaczenia. Jednakże tym razem nie przyjadę do Poznania rowerem tylko pojadę z Witkowa do Wągrowca i tam się spotkamy. Mam taką głupią zasadę, że na wycieczki rowerowe nie dojeżdżam samochodem. Czy macie jakąś stronkę na facebooku z planowaną wyprawą na Hel? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustawus Napisano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 siema chwast , jest stronka: https://www.facebook.com/events/407741346009544/ ps. słuszna zasada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalbike Napisano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Będę wdzięczny za odpowiedzi na wyżej postawione pytania. Jednocześnie mam pewną sugestię, co do trasy. Może odcinek Kościerzyna - Kartuzy pokonać by tym fragmentem trasy przez Gmina Stężycę, Przewóz i Brodnicę Górną, żeby nie jechać drogą krajową odcinka 30km? Jak uważacie? Nie mogę wgrać śladu, więc posłużyłem się opisem. Mateusz, pojedziesz z nami, nie myśl sobie, że pozwolę tak łatwo Ci na statek wejść Ucz się, żeby wcześniej z tych egzaminów wyjść, bo nie zdążysz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bysio58 Napisano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Prosiłbym aby nie zmieniać godziny na 16 bo pociąg w poznaniu będzie o 16:15 no i muszę dojechać na miejsce spotkania czyli rondo śródka, a jeszcze nie patrzyłem czy to daleko od dworca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustawus Napisano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Przyjazd do Helu zakładany jest na godzinę 13:00-14:00? Pociąg z Gdańska do Poznania to ten, który z Wrzeszcza wyrusza o 22:22 i na Głównym w Poznaniu planuje zawitać o 02:42? Tramwaj wodny, który grupa zamierza płynąć, to ten o 20:10 z Helu i o 22:00 w Gdańsku? Jak zaplanowany jest pobyt w Helu, w sensie czy grupowo się poruszamy (ryba smażona, kąpiel w morzu, inne atrakcje) - kwestia bezpieczeństwa sprzętu? Czy ktoś z planujących ten wyjazd planuje powrót z Helu do Gdańska rowerem? W zależności od organizacji, jestem chętny i w kwestii godziny wolałbym przełożenie na 16:00. myślę, że około 14-tej powinniśmy dotrzeć, pociąg i tramwaj wodny tak jak piszesz - to te godziny. Nie ma zaplanowanego pobytu w Helu , to nie jest "zorganizowana wycieczka z biura podróży" - jesteśmy grupą chłopaków, która się skrzyknęła i chce sobie pojechać na Hel. Jeśli ktoś ma fajny pomysł to go realizujemy. Podejrzewam, że podobnie jak w Kołobrzegu, piwo/plaża/ryba/piwo/plaża itd. Raczej chodziliśmy grupowo - ja nie znam Gdańska i Helu i dlatego na pewno nie będę odstępował reszty. Co do bezpieczeństwa sprzętu: zorganizowanego stróża nie ma - każdy pilnuje zarówno swojego, jak również dba o innych - w przypadku odwiedzin spożywczaka itp. wykonujemy to "wahadłowo", aby zawsze był dozór. pozdr. gustaw rosiłbym aby nie zmieniać godziny na 16 bo pociąg w poznaniu będzie o 16:15 no i muszę dojechać na miejsce spotkania czyli rondo śródka, a jeszcze nie patrzyłem czy to daleko od dworca ok, zatem wszystko jasne - zostaje godzina 17:00 lub parę minut przed, jeśli cała zdeklarowana ekipa zbierze się na miejsce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sq3mko Napisano 24 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 piwo/plaża/ryba/piwo/plaża no widzę piwko uwzględnione to mnie cieszy to nie jest "zorganizowana wycieczka z biura podróży" tak jak gustaw napisał jednak jeśli będziesz chciał wejśc do wody, spoko popilnujemy Twojego dobytku To ilu jest chętnych się zjawi na 17 na rondzie śródka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalbike Napisano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 OK, na tak treściwe odpowiedzi liczyłem, dzięki! Ja zatem chcę jechać i zamierzam się stawić o 17:00 na Śródce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bysio58 Napisano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Dzięki i do zobaczenia na rondzie ok. 17 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalbike Napisano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Może odcinek Kościerzyna - Kartuzy pokonać by tym fragmentem trasy przez Gmina Stężycę, Przewóz i Brodnicę Górną, żeby nie jechać drogą krajową odcinka 30km? Jak uważacie? Jak widzicie tę kwestię? Dystansowo wychodzi na jedno, chodzi o ruch samochodowy, a w tych okolicach to już na ranem powinniśmy być lub przed południem, więc ruch samochodów będzie większy niż w nocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustawus Napisano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 to zależy czy znasz tą trasę i nią jechałeś. Droga podana przez Pawła jest o tyle pewna, że nią już jechał i wiadomo czego się spodziewać. Według mnie do ustalenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalbike Napisano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Nie jechałem, niestety. Problem ten dopiero będzie nas dotyczył na 250km, więc decyzję można podjąć na rozwidleniu. Wszystko w zależności od natężenia ruchu i tego, na jakiej jakości drogę będzie ona wyglądała na pierwszych metrach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalbike Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 O jedno jeszcze chciałbym zapytać, kto na jakim rowerze jedzie - osobiście wybieram się na szosówce, czy będę sam? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chwast1 Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Nie martw się, nie będziesz sam. Ja jadę na szosie i Paweł chyba też. Poza tym, czy jeśli będzie deszczowa pogoda ktoś zamierza się wyłamać z wyjazdy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathiu Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Jeszcze wczoraj obiło mi się o uszy, że większość jedzie na mtb...Co do deszczu to zależy jak mocno będzie padało. Zakładając, pogodę porównywalną do dzisiejszej to raczej mało prawdopodobne, że będą jacyś chętni.Ja jestem dobrej myśli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalbike Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Pogoda ostatnich dni drażni każdego, podobnie jak niesprawdzające się prognozy pogody. Od pewnego czasu (około dwóch lat) korzystam z tej oto prognozy: http://www.wetter.de/polen/wetter-posen-18147773/wetterprognose.html Nie zawsze się sprawdza, ale jednak częściej niż sporo polskich serwisów. Mam ogromną nadzieję, że aktualna prognoza się spełni, czyli będzie 20 stopni C, brak opadów i powieje z SW albo nawet z S Drobny opad zapowiada się na sobotę w Gdańsku, ale jak pokropi to tragedii nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chwast1 Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 zobacz ten link z prognozą pogody http://www.meteo.pl/ Możesz wybrać gminę i na te 60 godzin sprawdza się w 90%. Na więcej jak 3 dni nie ma co prognozować bo to jak wróżenie z kuli albo czytanie z fusów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustawus Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 ja MTB, dzisiejsza pogoda mnie martwi - jutro już miało nie padać i ponoć się zmieniło - do piątku powinno się wszystko wyjaśnić i będziemy na bieżąco myśleć, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathiu Napisano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Michał, moja porognoza jest bardziej optymistyczna 22 stopniehttp://www.weatheronline.pl/weather/maps/city?WMO=%26PLZN%3DPozna%C5%84%26PLZ%3D60-175&LANG=plpewnie w czwartek będzie coś więcej wiadomo na temat pogody, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sq3mko Napisano 26 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 ja jadę szosą ale słabo w tym roku ze mną więc to tak jakbym jechał na MTB Bartek jedzie na MTB to też wiem Co do pogody powiem tak najgorzej jest ruszyć w deszczu, jak nas złapie coś gdzieś po drodze to tragedii nie będzie no chyba że będzie lać cały czas trasa jest mniej więcej taka że zawsze można gdzieś skoczyć na PKP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustawus Napisano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 " zawsze można gdzieś skoczyć na PKP :P" to będzie misja nie udana, utrata honoru i pozostaje jedynie sepuku. Na wszelki wypadek wezmę wakizashi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertrobert1 Napisano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Ja proponuję serwis pogodowy http://www.wunderground.com/q/zmw:00000.1.12330 Działa od wielu lat. Korzystam z niego i w 100% się sprawdza. Ma historię więc można podczas planowania długoterminowego wiedzieć jaka była pogoda w poprzednich latach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sq3mko Napisano 26 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 to będzie misja nie udana, utrata honoru i pozostaje jedynie sepuku. Na wszelki wypadek wezmę wakizashi przepraszam za sianie takiej herezji, masz racje kto jak kto, ale my damy rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bysio58 Napisano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Hej Panowie z trudem mi to mówić, ale ja odpadam. Miałem mały wypadek na rowerku i mam uszkodzone kolano Ja miałem być o tej 16:15 na dworcu. Przepraszam za zamieszanie, no ale nie dam rady. Zostaje mi tylko Wam życzyć pogody i powodzenia. Pozdrawiam i do zobaczenia innym razem na trasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.