MeNtOr Napisano 28 Kwietnia 2006 Napisano 28 Kwietnia 2006 Witam Ostatnio rozkręciłem ''piaste'' -wyjąłem ośke.Chcę ją troszkę przeczyścić i naspmarować,ale -Po wyjęciu ośki mam kuli czy je też wyjąc i nasmarować,czy je zostawić bo potem chyba trudno się je wsadza? -Jakim smarem nasmarować ośke? -I czy coś jeszcze z pisaty się wyciąga oprócz ośki ewentualnie kulek? Ugerowana szybka odpowiedz
RzemieN Napisano 2 Maja 2006 Napisano 2 Maja 2006 Uzyj tawotu, kulki najlepiej pozostaw na swoim miejscu uzupelniajac luki miedzy nimi tawotem i bedzie dobrze
szakq Napisano 2 Maja 2006 Napisano 2 Maja 2006 a ja bymjendak wyjal kulki wlozyc je tez nie trudno potem wazne zeby ilosc odpowiednia wsadzic czyscisz je do sucha szmatka bierznie i konusy tez potem smarujesz smarem bierznie(towot czy cokolwiek do lozysk tocznych)i na to srubokretem tez lekko posmarowanym smarem mozesz wkleic kulki w smar bierzni beda sie trzymac :)trzeba tak robic gdyz inaczej stary brudny smar z opilkami metalu bedize zjadal nasza piaste dalej:(
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.