Skocz do zawartości

[wieszak ścienny] do wieszania "za koło"

nonameuser1

Rekomendowane odpowiedzi

to że szosówka ma cieniutkie obręcze to wcale nie znaczy że delikatne :P Swoją drogą jest lżejsza niż np góral tak więc mniejsza siła działa na tą obręcz. No i jeszcze inną "swoją drogą" jeździsz na tym rowerze, Twoja waga + ewentualne nierówności drogi to dużo większe wyzwanie dla tego koła ;)

Jest jeszcze jedna kwestia - za każdym razem jak wieszasz rower to koło jest inaczej obrócone a więc obręcz nie jest narażona na odkształcanie cały czas w tym samym miejscu.

Dodam od siebie, że korzystam z takiego uchwytu od niecałego roku i mogę go polecić. Na początku miałem problemy z trafieniem kołem w uchwyt, przez co ściana w obrębie 10 cm w każdą stronę od uchwytu wygląda masakrycznie. Z czasem jednak problem zniknął i teraz robię to intuicyjnie i bezproblemowo ;-)

Jedna uwaga: proponuję wkładać między uchwyt a koło jakąś szmatkę. Może nie wygląda to estetycznie, ale jest wskazane. Odstawiłem rower 'na kołek' na zimę i po zdjęciu z uchwytu po paru miesiącach, naklejka z napisami przetarła się w miejscu gdzie stykał się uchwyt z kołem. Teraz stosuję szmatkę i jest OK.

post-145271-0-40602700-1365855949_thumb.jpg

post-145271-0-39237700-1365855957_thumb.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...