nonameuser1 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Witajcie. Czy taki wieszak który trzyma rower za koło do ściany nie powoduje przy długim użytkowaniu zniekształcenia obręczy? Chodzi o szosówkę z oponką 1 i 1/4 cala więc dość delikatną... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kinder85 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 to że szosówka ma cieniutkie obręcze to wcale nie znaczy że delikatne Swoją drogą jest lżejsza niż np góral tak więc mniejsza siła działa na tą obręcz. No i jeszcze inną "swoją drogą" jeździsz na tym rowerze, Twoja waga + ewentualne nierówności drogi to dużo większe wyzwanie dla tego koła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michauuu Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Na pewno się wygnie,ale nie odczujesz tego 0.0000000001 mm Prędzej dziury zabiją obręcz niż wieszak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nonameuser1 Napisano 9 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Dzieki za odpowiedzi, troche mnie uspokoiliście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kantele Napisano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Jest jeszcze jedna kwestia - za każdym razem jak wieszasz rower to koło jest inaczej obrócone a więc obręcz nie jest narażona na odkształcanie cały czas w tym samym miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
usagisan Napisano 13 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Jest jeszcze jedna kwestia - za każdym razem jak wieszasz rower to koło jest inaczej obrócone a więc obręcz nie jest narażona na odkształcanie cały czas w tym samym miejscu. Dodam od siebie, że korzystam z takiego uchwytu od niecałego roku i mogę go polecić. Na początku miałem problemy z trafieniem kołem w uchwyt, przez co ściana w obrębie 10 cm w każdą stronę od uchwytu wygląda masakrycznie. Z czasem jednak problem zniknął i teraz robię to intuicyjnie i bezproblemowo ;-) Jedna uwaga: proponuję wkładać między uchwyt a koło jakąś szmatkę. Może nie wygląda to estetycznie, ale jest wskazane. Odstawiłem rower 'na kołek' na zimę i po zdjęciu z uchwytu po paru miesiącach, naklejka z napisami przetarła się w miejscu gdzie stykał się uchwyt z kołem. Teraz stosuję szmatkę i jest OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.