petro1 Napisano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Witam Szukam klocków wmiarę dobrych i w rosądnej cenie myślałem o AUTHOR ABS-3CC albo o Merida Green Control ponoć posiadają nie wiem jak to nazwać '' system'' OTB. Jeśli ktoś urzytkuje owe klocki prosił bym o opinie. A może ktoś z kolegów mógłby doradzić jakieś inne dobre i nie zbyt drogie klocki V-brake. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrczakzul Napisano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Ja mam owe authorowe i sprawują się świetnie. Bierz bez zastanowienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
petro1 Napisano 8 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Nie wydają odgłosów podczas hamowania bo te co mam jak hamuję to słychać tak jak by był pisek na klockach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qrczakzul Napisano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Czasami podczas deszczu zajęczą, ale jak jest sucho to cichutko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gromosmok Napisano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Klocki Meridy miałem i byłem zadowolony. Mogę polecić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zws Napisano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Szukam klocków wmiarę dobrych i w rosądnej cenie 3cc - będziesz zadowolony. Nawet ich regulować specjalnie nie trzeba, zaciskasz hamulec, układasz na płasko tak jak chcą leżeć, dokręcasz i nie piszczą przynajmniej u mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wania03 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Witam No to zaczynamy z pierwszym postem Też się zastanawiam nad klockami ale miedzy AUTHOR ABS-3CC a MERIDA MD003 GREEN BRAKE 3 mieszanki gum. Klocki bardzo podobne. Używał ktoś meridy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gromosmok Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Klocki Meridy miałem i byłem zadowolony. Mogę polecić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OdiLV4 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Jagwire Mountain Pro Wet Insert naprawdę godne polecenia. Hamują super w każdych warunkach i moim zdaniem warte swojej ceny Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolik0 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Co do meridowych to po bratersku są też kellysy w innej kolorystyce. Porównywałem opisy obu i są identyczne. Kellysy hamują o niebo lepiej na mokrym niż ori tektro, które są wytrzymałe ale na deszczu po godzinie trzeba hamować stopami, jak u flinstone'a Oczywiście kellysy zdzierają się szybciej. Piszczą lekko przy paru pierwszych hamowaniach. Merida myślę, że będzie identyczna za kellysami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
det0maso Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 czerwone Clarks'y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zws Napisano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Miałem te kellysy, były bardzo dobre, jednak w porównaniu z 3cc słabiej hamowały na mokrym i piszczały, trzeba było umiejętnie regulować. Klamki wydawały się nieco twardsze niż przy 3cc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
petro1 Napisano 10 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 A słyszeliście o klockach z tą funkcją OTB pytam bo zdały by się takie na przód. Bo tak zdecyduję się chyba 3cc bo są trochę dłuższe od tycg meridy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Tu jest test 3cc http://mtbikes.pl/artykuly/testy/author-3cc-test-klockow-hamulcowych/ Ja od siebie mogę polecić zarówno meridy jak i kellysy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Panowie, ile można wałkować te same tematy? Wystarczy poszukać na forum - tematów o klockach do v-brake jest od groma, a od tego czasu nie nastąpił jakiś gramatyczny przełom w ich technologii. Są naprawdę obszerne tematy, w których użytkownicy dzielą się doświadczeniami i porównaniami różnych rodzajów okładzin, poczytajcie je sobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrPawcio Napisano 14 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 Mam jeszcze w starym rowerze te Meridy. Powiem że jeśli jest sucho to są niemalże idealne, w deszczu też sobie radzą tylko słychać taki cichuteńki pisk ale da się wytrzymać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.