Skocz do zawartości

[hamulce V-brake] klocki hamulcowe

petro1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Szukam klocków wmiarę dobrych i w rosądnej cenie myślałem o AUTHOR ABS-3CC albo o Merida Green Control ponoć posiadają nie wiem jak to nazwać '' system'' OTB. Jeśli ktoś urzytkuje owe klocki prosił bym o opinie. A może ktoś z kolegów mógłby doradzić jakieś inne dobre i nie zbyt drogie klocki V-brake.

Szukam klocków wmiarę dobrych i w rosądnej cenie

3cc - będziesz zadowolony. Nawet ich regulować specjalnie nie trzeba, zaciskasz hamulec, układasz na płasko tak jak chcą leżeć, dokręcasz i nie piszczą :) przynajmniej u mnie.

Co do meridowych to po bratersku są też kellysy w innej kolorystyce. Porównywałem opisy obu i są identyczne.

Kellysy hamują o niebo lepiej na mokrym niż ori tektro, które są wytrzymałe ale na deszczu po godzinie trzeba hamować stopami, jak u flinstone'a :P

Oczywiście kellysy zdzierają się szybciej. Piszczą lekko przy paru pierwszych hamowaniach. Merida myślę, że będzie identyczna za kellysami.

Panowie, ile można wałkować te same tematy? Wystarczy poszukać na forum - tematów o klockach do v-brake jest od groma, a od tego czasu nie nastąpił jakiś gramatyczny przełom w ich technologii. Są naprawdę obszerne tematy, w których użytkownicy dzielą się doświadczeniami i porównaniami różnych rodzajów okładzin, poczytajcie je sobie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...