Gość ernesto Napisano 8 Kwietnia 2013 Napisano 8 Kwietnia 2013 Czy jezdzac po 30 kilometrow dziennie wyrobie sobie kondycje
Biafra Napisano 8 Kwietnia 2013 Napisano 8 Kwietnia 2013 Tak. A jaką to zależy gdzie, jak i w jakim tempie będziesz je robił. 30 km po lesie i drogach polnych w dobrym tempie to świetny sposób na stratę wagi, budowę mięśni nóg i wyrobienie kondycji. Pyrganie 15 km do pracy i powrót z niej po 8 godzinach po drodze rowerowej przy niskim tętnie szału nie zrobi ale na pewno wyjdzie Ci na zdrowie
Bartek1994 Napisano 8 Kwietnia 2013 Napisano 8 Kwietnia 2013 Hmm, to zależy od bardzo wielu czynników...W jakim czasie mniej więcej planujesz pokonywać te 30km? ;>Bo wiesz, jeden ten dystans pokona w niecałą godzinkę robiąc przy tym solidny trening np z interwałami, a inny te 30km zrobi przez 2h co daje śr prędkość około 15km/h czyli totalna rekreacja Ale jakby nie było, nawet takie spokojne przejażdżki pomogą Ci chociaż troszkę w polepszeniu swojej kondycji Hmm, to zależy od bardzo wielu czynników...W jakim czasie mniej więcej planujesz pokonywać te 30km? ;>Bo wiesz, jeden ten dystans pokona w niecałą godzinkę robiąc przy tym solidny trening np z interwałami, a inny te 30km zrobi przez 2h co daje śr prędkość około 15km/h czyli totalna rekreacja Ale jakby nie było, nawet takie spokojne przejażdżki pomogą Ci chociaż troszkę w polepszeniu swojej kondycji W końcu zawsze lepsze to, niż siedzenie na dupce i nic nierobienie
ernesto Napisano 8 Kwietnia 2013 Napisano 8 Kwietnia 2013 Jezdze w 85% po lesiea reszta to asfaltowe drogi moja srednia predkosc to 20 kilometrow na godzine wiem nie powala ale staram sie jak moge Nienawidze siedziec na dupce wole smigac po terenie
Bartek1994 Napisano 8 Kwietnia 2013 Napisano 8 Kwietnia 2013 A powiedz mi dokładniej w jakim celu chcesz polepszyć swoją kondycję? Tak po prostu by się lepiej czuć, czy może masz jakiś bardziej złożony cel?Zawody? Chęć rozprowadzania stawki podczas przejażdżek z znajomymi? Cele zdrowotne? Dla dobrego samopoczucia?
ernesto Napisano 9 Kwietnia 2013 Napisano 9 Kwietnia 2013 Cele zdrowotne na pierwszym miejscu po drugie szykuje mi sie mala wyprawa 130 kilometrow w jeden dzien i niechcem0w niej pasc z powodu kondycji a tak ogolnie to uwielbiam rower i przyokazji sie uda schudnac
Pytanie
Gość ernesto
Czy jezdzac po 30 kilometrow dziennie wyrobie sobie kondycje
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.