Skocz do zawartości
  • 0

kondycja

Gość ernesto

Pytanie

Gość ernesto
Napisano

Czy jezdzac po 30 kilometrow dziennie wyrobie sobie kondycje

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tak. A jaką to zależy gdzie, jak i w jakim tempie będziesz je robił. 

30 km po lesie i drogach polnych w dobrym tempie to świetny sposób na stratę wagi, budowę mięśni nóg i wyrobienie kondycji.

Pyrganie 15 km do pracy i powrót z niej po 8 godzinach po drodze rowerowej przy niskim tętnie szału nie zrobi ale na pewno wyjdzie Ci na zdrowie  :thumbsup:

Napisano

Hmm, to zależy od bardzo wielu czynników...
W jakim czasie mniej więcej planujesz pokonywać te 30km? ;>
Bo wiesz, jeden ten dystans pokona w niecałą godzinkę robiąc przy tym solidny trening np z interwałami, a inny te 30km zrobi przez 2h co daje śr prędkość około 15km/h czyli totalna rekreacja :)
Ale jakby nie było, nawet takie spokojne przejażdżki pomogą Ci chociaż troszkę w polepszeniu swojej kondycji :)

Hmm, to zależy od bardzo wielu czynników...
W jakim czasie mniej więcej planujesz pokonywać te 30km? ;>
Bo wiesz, jeden ten dystans pokona w niecałą godzinkę robiąc przy tym solidny trening np z interwałami, a inny te 30km zrobi przez 2h co daje śr prędkość około 15km/h czyli totalna rekreacja :)
Ale jakby nie było, nawet takie spokojne przejażdżki pomogą Ci chociaż troszkę w polepszeniu swojej kondycji :)
W końcu zawsze lepsze to, niż siedzenie na dupce i nic nierobienie :)

Napisano

Jezdze w 85% po lesiea reszta to asfaltowe drogi moja srednia predkosc to 20 kilometrow na godzine wiem nie powala ale staram sie jak moge

Nienawidze siedziec na dupce wole smigac po terenie

Napisano

A powiedz mi dokładniej w jakim celu chcesz polepszyć swoją kondycję? :)
Tak po prostu by się lepiej czuć, czy może masz jakiś bardziej złożony cel?
Zawody? Chęć rozprowadzania stawki podczas przejażdżek z znajomymi? Cele zdrowotne? Dla dobrego samopoczucia? :)

Napisano

Cele zdrowotne na pierwszym miejscu po drugie szykuje mi sie mala wyprawa 130 kilometrow w jeden dzien i niechcem0w niej pasc z powodu kondycji a tak ogolnie to uwielbiam rower i przyokazji sie uda schudnac

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...