szabat123 Napisano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Wiem, że pewnie było dużo tematów, ale chciałbym móc prwoadzić rozmowe na ten temat, żeby wszystkiego się dowiedzieć wedle własnej ciekawości. Waże niewiele, bo 55kg. i chciałbym kupić hamulce, lub hamulec. Kwota ~300zł, za taka dałoby się wyrwać komplet Trailów? Oczywiście używane. Są awaryjne? Bedą dobre na FR, tj. nierówny teren, hopy, górki, bandy itd? Jak przy tych 55kg będa działać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matis1906 Napisano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Witaj Składa się tak że jestem właścicielem Trailów. Jasne że da się za 300złotych upolować komplet. Pytanie tylko w jakim stanie , jeżeli jesteś cierpliwy i masz instynkt do wyłapywania okazji to oczywista sprawa że da się trafić za te 300zł na sprawny model. Przy Twojej wadze to one będą używać 20% swoim możlwości , bo siła jest naprawdę duża . Generalnie Twoja waga załatwia sprawę , jesteś tak lekki że w każdym terenie wydają się być dla Ciebie odpowiednie. Mają też swoje wady , modulacja , trzymanie ciśnienia , luzy na klamkach. Póki co mojego egzemplarza trzyma się ta najmniej uciążliwa czyli brak modulacji . dobrego wyczucia kiedy hamulec "bierze". Ale jak już gdzieś pisałem da się to z czasem wyczuć. Jeżeli jesteś zdecydowany kupić tylko Traile to szukaj rozważnie , nie kupuj pierwszego tańszego modelu. Uwierz mi że za 300zł można trafić coś bardziej niezawodnego , mówię to mimo że jestem ich właścicielem i jestem zadowolony. Po prostu nie są niezastąpione Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szabat123 Napisano 8 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Witaj Składa się tak że jestem właścicielem Trailów. Jasne że da się za 300złotych upolować komplet. Pytanie tylko w jakim stanie , jeżeli jesteś cierpliwy i masz instynkt do wyłapywania okazji to oczywista sprawa że da się trafić za te 300zł na sprawny model. Przy Twojej wadze to one będą używać 20% swoim możlwości , bo siła jest naprawdę duża . Generalnie Twoja waga załatwia sprawę , jesteś tak lekki że w każdym terenie wydają się być dla Ciebie odpowiednie. Mają też swoje wady , modulacja , trzymanie ciśnienia , luzy na klamkach. Póki co mojego egzemplarza trzyma się ta najmniej uciążliwa czyli brak modulacji . dobrego wyczucia kiedy hamulec "bierze". Ale jak już gdzieś pisałem da się to z czasem wyczuć. Jeżeli jesteś zdecydowany kupić tylko Traile to szukaj rozważnie , nie kupuj pierwszego tańszego modelu. Uwierz mi że za 300zł można trafić coś bardziej niezawodnego , mówię to mimo że jestem ich właścicielem i jestem zadowolony. Po prostu nie są niezastąpione Pozdrawiam Inne też wchodzą w gre, w sumie wszystkie możliwe ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Przy twojej wadze to mechanieczne Avidy bb7 z klamkami sd7 dadzą radę. Hayesy będą bardzo zero-jedynkowe. klamki http://allegro.pl/klamka-avid-speed-dial-7-sd7-2012-i3122865178.html zacisk http://allegro.pl/hamulec-disc-g2cs-avid-bb7-przod-tyl-180mm-2013-i3124550108.html Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szabat123 Napisano 9 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 A M595 ? Aktualnie mam Aurgia Comp. Shimano są lepsze, dadzą radę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Lepiej 596 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.