MrH Napisano 8 Kwietnia 2013 Napisano 8 Kwietnia 2013 Witam, jestem nową osobą na forum, szukam roweru do jazdy na asfalcie, ale po leśnych drogach też, wzrost 185cm, waga - 80kg, poprzednio miałem Cube LTD. Szukam roweru na kołach 26", hamulce hydrauliczne, ilość kombinacji 3x9, coś do 2500zł. Znalazłem coś takiego, co byście napisali o takim rowerze i ile byście mogli za niego dać Jak dla mnie ma słaby amortyzator przedni. Rocznik roweru 2012r. żeby dużo nie stracić przy kolejnym zakupie roweru Specyfikacja Stan Używany Amortyzator Suntour XCR Blokada skoku Hamulce Shimano hydrauliczne, tarczowe Korba Shimano Manetki Shimano Deore Obręcze Alexrims DP17 Opony Kenda Kadre 26x1,95 Piasty Joytech Przerzutka przód Shimano Deore Przerzutka tył Shimano Deore Rozmiar ramy (cale) 19 Kaseta Shimano Alivio 9 rzędowa Łańcuch Shimano Alivio
jasinski21444 Napisano 8 Kwietnia 2013 Napisano 8 Kwietnia 2013 Do twoich potrzeb lepszy będzie rower typu cross niż mtb
matis1906 Napisano 8 Kwietnia 2013 Napisano 8 Kwietnia 2013 Witaj 2500złotych to konkretna suma , ten rower nie spełnia wg. mnie minimalnych wymagań dla tej kategorii cenowej. Mogli się postarać włożyć chociaż piastę Deore i SR Epicona lub RS Darta 3. O napędzie nie powiem bo słabizna totalna. Z tego co napisałeś rzeczywiście lepiej było by dla Ciebie szukać Crossa. Dla czystego przykładu : http://allegro.pl/jak-nowy-cube-cross-slx-roz-50cm-model-2012-i3157650237.html Ta sama cena a 3 klasy różnicy. Jeżeli rzeczywiście zależy Ci na mtb , bo jednak więcej czasu spędzać będziesz na bezdrożu to polecam poszukać czegoś innego. Za 2500zł nie powinieneś nawet widzieć niczego słabszego niż Deore/X7. Pozdrawiam
MKKAZIK Napisano 8 Kwietnia 2013 Napisano 8 Kwietnia 2013 Witam. Rozmiar ramy 19 na 185cm nie wiem czy to dobry wybór ja mam 190 cm i mam 21. Myślę, że 20 to minimum. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.