Skocz do zawartości

[przerzutka przednia]hexagon 5 jaka przerzutka będzie pasować?

kns3k

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Posiadam rower Kross Hexagon x5 2012 i powoli chciałbym sie przymierzyc do upgrade'u czesci.

Mam do was pytanie odnosnie przerzutki przedniej. Obecnie zamontowana stokowa Shimano Tourney TY10, down swing top pull.

Chcialbym zmienic na jakąś z grupy Alivio.

Czy bedzie pasowała również przerzutka Top Swing? Czy musi, czy też powinna pozostać Down Swing? Czy to ma jakąś różnicę?

Napisano

Ma różnicę, bo jeżeli masz poprowadzoną linkę od dołu to chyba nie zamontujesz przerzutki z górnym ciągiem i odwrotnie. Po za tym musisz zmierzyć średnice rury podsiodłowej aby dopasować przerzutkę.

Napisano

Ma różnicę, bo jeżeli masz poprowadzoną linkę od dołu to chyba nie zamontujesz przerzutki z górnym ciągiem i odwrotnie. Po za tym musisz zmierzyć średnice rury podsiodłowej aby dopasować przerzutkę.

Tak to wszystko wiem. Prowadzenie linki od góry jak napisałem.

Chodzi mi tylko o to czy jest jakas róznica gdy wózek przerzutki jest powyzej mocowania, czy koniecznie musi byc przerzutka z wózkiem poniżej obejmy mocującej przerzutkę (jak w oryginale:))

Napisano

Podobno top swingi lepiej chodzą, zaś down swingi są ,,bardziej długotrwałe,, ale jak to jest naprawdę nie wiem. Mam top swinga i jest ok. Więc wybór należy do Ciebie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...