kns3k Napisano 7 Kwietnia 2013 Napisano 7 Kwietnia 2013 Witam. Posiadam rower Kross Hexagon x5 2012 i powoli chciałbym sie przymierzyc do upgrade'u czesci. Mam do was pytanie odnosnie przerzutki przedniej. Obecnie zamontowana stokowa Shimano Tourney TY10, down swing top pull. Chcialbym zmienic na jakąś z grupy Alivio. Czy bedzie pasowała również przerzutka Top Swing? Czy musi, czy też powinna pozostać Down Swing? Czy to ma jakąś różnicę?
artex232 Napisano 7 Kwietnia 2013 Napisano 7 Kwietnia 2013 Ma różnicę, bo jeżeli masz poprowadzoną linkę od dołu to chyba nie zamontujesz przerzutki z górnym ciągiem i odwrotnie. Po za tym musisz zmierzyć średnice rury podsiodłowej aby dopasować przerzutkę.
kns3k Napisano 7 Kwietnia 2013 Autor Napisano 7 Kwietnia 2013 Ma różnicę, bo jeżeli masz poprowadzoną linkę od dołu to chyba nie zamontujesz przerzutki z górnym ciągiem i odwrotnie. Po za tym musisz zmierzyć średnice rury podsiodłowej aby dopasować przerzutkę. Tak to wszystko wiem. Prowadzenie linki od góry jak napisałem. Chodzi mi tylko o to czy jest jakas róznica gdy wózek przerzutki jest powyzej mocowania, czy koniecznie musi byc przerzutka z wózkiem poniżej obejmy mocującej przerzutkę (jak w oryginale:))
artex232 Napisano 7 Kwietnia 2013 Napisano 7 Kwietnia 2013 Podobno top swingi lepiej chodzą, zaś down swingi są ,,bardziej długotrwałe,, ale jak to jest naprawdę nie wiem. Mam top swinga i jest ok. Więc wybór należy do Ciebie
beardman Napisano 7 Kwietnia 2013 Napisano 7 Kwietnia 2013 Czasem mocowanie przerzutki koliduje ze śrubami pod bidon.
Mod Team Puklus Napisano 7 Kwietnia 2013 Mod Team Napisano 7 Kwietnia 2013 To fakt niektóre mają mocowanie do łącznika wahacza czy inne wodotryski
kns3k Napisano 8 Kwietnia 2013 Autor Napisano 8 Kwietnia 2013 To bedzie pasowac czy nie bedzie? :-D Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.