Skocz do zawartości

[Sztywność amortyzatora] Oś 9mm

Rekomendowane odpowiedzi

@ Beskid, przeczytaj o co chodzi w temacie, a potem się wypowiadaj.

-Czy będę mógł uzyskać dobrą sztywność  przy osi 9mm i innym amorku?

Może i głupie pytanie, ale nie miałem okazji przejechać się na rebie z ośką 9mm.

-Czy sztywna oś poprawi również sztywność przy hamowaniu czy tylko boczną?

Jeździłem tylko na rebie, foxie talasie z QR15 i poszukuję opini innych czy przy innych amorkach 9mm mój problem jest również zauważalny.

Przytoczę cytat z testu Oreby Alma 29 S Team ..  "Dla przypomnienia, to właśnie Fox w 2009 opatentował ten system twierdząc, że dzięki takiemu rozwiązaniu sztywność przedniego koła wzrasta od 15 do 25%..."  a tu całość http://www.team29er.pl/testy/421-test-orbea-alma-29-s-team-gorce-flamenco-z-hiszpask-dziewczyn

@Piszaman, czy umiesz czytać ze zrozumieniem to co się do ciebie pisze?? Przeczytaj jeszcze raz co napisali wyżej @durnykot, @Rulez czy moja skromna osoba. W tych wypowiedziach masz wszystko czego potrzebujesz. Zadajesz takie pytania jak by to samo co dzieje się z tym „składakiem” dotyczyło Fox'a, Reby na których jeżdziłeś. Przy takiej wadze jest to nie możliwe więc nie wiem czemu drążysz temat.

Poza tym każdy amorek o konstrukcji "jednopółkowej"- klasycznej - będzie się poddawał ( mniej lub bardziej) wzdłużnie przy hamowaniu niezależnie od rodzaju osi.

Przy podanej wadze Autora tematu to zjawisko nie powinno być zauważalne, a na pewno nie powinno być odczuwalne.

Jeszcze jakieś pytania zwłaszcza względem tego drugiego zdania??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...