Rulez Napisano 9 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Co się dziwić, jak to jego "chowanie" występuje w składaku z 2 różnych amorów w dodatku nie wiadomo jak przeserwisowanym ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piszaman Napisano 10 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 @ Beskid, przeczytaj o co chodzi w temacie, a potem się wypowiadaj. -Czy będę mógł uzyskać dobrą sztywność przy osi 9mm i innym amorku? Może i głupie pytanie, ale nie miałem okazji przejechać się na rebie z ośką 9mm. -Czy sztywna oś poprawi również sztywność przy hamowaniu czy tylko boczną? Jeździłem tylko na rebie, foxie talasie z QR15 i poszukuję opini innych czy przy innych amorkach 9mm mój problem jest również zauważalny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 10 Kwietnia 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Ja jeździłem na Manitou Splice, lekko pływał ale nieznacznie, miał golenie 30mm, obecnie RS Revelation na 9mm objawów pływanie brak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szybkilopez Napisano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Przytoczę cytat z testu Oreby Alma 29 S Team .. "Dla przypomnienia, to właśnie Fox w 2009 opatentował ten system twierdząc, że dzięki takiemu rozwiązaniu sztywność przedniego koła wzrasta od 15 do 25%..." a tu całość http://www.team29er.pl/testy/421-test-orbea-alma-29-s-team-gorce-flamenco-z-hiszpask-dziewczyn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 @Piszaman, czy umiesz czytać ze zrozumieniem to co się do ciebie pisze?? Przeczytaj jeszcze raz co napisali wyżej @durnykot, @Rulez czy moja skromna osoba. W tych wypowiedziach masz wszystko czego potrzebujesz. Zadajesz takie pytania jak by to samo co dzieje się z tym „składakiem” dotyczyło Fox'a, Reby na których jeżdziłeś. Przy takiej wadze jest to nie możliwe więc nie wiem czemu drążysz temat. Poza tym każdy amorek o konstrukcji "jednopółkowej"- klasycznej - będzie się poddawał ( mniej lub bardziej) wzdłużnie przy hamowaniu niezależnie od rodzaju osi. Przy podanej wadze Autora tematu to zjawisko nie powinno być zauważalne, a na pewno nie powinno być odczuwalne. Jeszcze jakieś pytania zwłaszcza względem tego drugiego zdania?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.