Skocz do zawartości

[koło] Kupno koła tylnego 26"

Matelusz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Z racji, że wymieniam napęd z wolnobiegu na kasetę, zmuszony jestem zmienić tylne koło.

Szukam koła pod kasetę 8/9, pod V-brakei do maksymalnie 200-250zł. Warto kupować części i zaplatać je samemu czy lepiej kupić coś gotowego? Wiem, że niektóre sklepy oferują zmontowanie gratis przy zakupie wszystkich części, więc to również wchodzi w rachubę. Ważę jakieś 70kg i nie skaczę po rampach itp, ale dobrze by było, żeby wytrzymało walnięcie w korzeń czy krawężnik .

Zastanawiam się nad obręczą Mavica xm317 x36, ale co do piasty to nie mam zielonego pojęcia. Dużo osób pisze na forach, że najlepiej jest brać novateca na maszynach w takim budżecie, ale ja się na tym nie znam.

Bardzo proszę o jakieś pomysły. 

Pozdrawiam.

Napisano

Budżet na tylne koło się powiększył. Szukam koła do 300-350zł. Obręcz pozostawiłbym bez zmian (xm317), zastanawiam się nad piastą. Novatec D042 będzie dobrym wyborem?

Napisano

Jak chcesz to mam mavica bodaj 719 36 dziurek. Oddam za 150+przesyłka Do tego DT comp (36*2=72) i zostaje jakaś stówka na piastę,na przykład deore http://allegro.pl/pi...3126057499.html i wyjdzie ci całkiem fajne kółko

Dzięki za propozycję, ale jednak wolałbym nowy sprzęt skoro już daję tyle kasy. XM317 jest sprawdzona i całkowicie wystarczy, więc lepiej dołożyć w lepszą piastę (moim zdaniem).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...