xtothez47 Napisano 7 Kwietnia 2013 Napisano 7 Kwietnia 2013 WitamPlanuję w najbliższej przyszłości zakupić jedną z ram podanych w tytule. Faworytami są oczywiście Pitch i Reign. Rozglądam się też za Reignem X i Specem Enduro (raczej starszym, kwadratowym)Typ mojej jazdy raczej agresywny, lubię zjazdy, czasami jakiś skok. Moje pytanie: którą wybrać ? Czy te 20mm skoku zrobi dużą różnicę w zachowaniu ramy ?Czy opłaca się na przykład kupować starego reigna lub enduro (te kwadratowe) czy lepiej zaopatrzyć się w coś świeższego ?
Peterp079 Napisano 7 Kwietnia 2013 Napisano 7 Kwietnia 2013 Tak te 20mm skoku robi różnicę. Bardzo dużą różnicę. Jeśli chodzi o modele które podałeś to zarówno Reign jak i Pitch są bardzo popularnymi i chwalonymi ramami do enduro. I jeden i drugi potrafią dużo podjechać jak i dobrze sobie radzą na ostrzejszych zjazdach. Dobrze by było się przymierzyć do tych rowerów i zobaczyć gdzie bardziej Ci pasuje praca zawieszenia. Ja bym na Twoim miejscu zadał to pytanie na innym forum. emtb.pl Tam Ci powiedzą dokładnie co i jak i będziesz miał szanse objechać jeden i drugi rower.
xtothez47 Napisano 10 Kwietnia 2013 Autor Napisano 10 Kwietnia 2013 Ja bym na Twoim miejscu zadał to pytanie na innym forum. emtb.pl Tam Ci powiedzą dokładnie co i jak i będziesz miał szanse objechać jeden i drugi rower. Tam Panowie są zbyt zajęci przygotowaniami do sezonu, bo nikt nic nie odpisuje
Tomash Napisano 10 Kwietnia 2013 Napisano 10 Kwietnia 2013 A propo reginy: http://endurotrophy.pl/forum/showthread.php?tid=1156 I tam też pytaj o te ramy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.