SanFable Napisano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Witam, Dzisiaj przejechałem się pierwszy raz nowym rowerem no i w porównaniu do zdechlizny, którą miałem wcześniej to cudo w każdym razie mam takie coś do blokowania skoku http://allegro.pl/suntour-manetka-blokady-skoku-axon-epicon-raidon-x-i3147700522.html nie mam zielonego pojęcia jak to używać wygodnie ? rozumiem, że jak nacisnę czarny to blokuje mi się amortyzator i faktycznie tak jest, a ten niebieski jest to odblokowanie tylko to działa tak, że jak trzymam czarny to amortyzator jest zablokowany, jak puszczam to linka też puszcza no czyli aby mieć zablokowany cały czas to muszę trzymać...? przecież to nie wygodne trzymać guzik prawie na środku kierownicy tak więc podstawowe pytanie, jak to działa? ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Powinno się "zatrzasnąć" po odpowiednio mocnym naciągnięciu. Jeżeli tak się nie dzieje, to znaczy, że manetka jakaś felerna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SanFable Napisano 6 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 czarny wciskam dosyć mocno do końca i nic... nic nie powinno się regulować tam? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex232 Napisano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Idź do rowerowego tam gdzie kupiłeś swoją maszynę i niech to zobaczą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SanFable Napisano 6 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 kupiłem na internecie w sklepie taki sam 500zł drożej... wiem bo się przymierzałem w każdym razie, wiem już jak to powinno działać, zobaczyłem coś podobnego no i to tyle dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalisiek Napisano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 miałem coś takiego jak ty w swoim xcr'rze. Pomoglo naciągniecie linki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek1990 Napisano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 kręcisz nakrętka przy samej manetce i naciagasz linke,nakretka to takie to owalne czarne gdzie linka wchodzi w manetkegdy bd oki to jak zablokujesz to usłyszysz metaliczne kliiikkk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SanFable Napisano 6 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 kręciłem nakrętką i linka się naciągała, no to oczywiste ale blokada nie zatrzymywała się i tak jak mocniej odkręciłem to guzik od blokady dochodził do połowy i nic nie zatrzymywało... w każdym razie i tak mam zamiar jechać na przegląd wiec podpytam o to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktt9711 Napisano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Ja mam nowego levela a3 i też blokada amortyzatora jest niezbyt pewna, tzn. u mnie się blokuje, ale muszę docisnąć spokojnie do końca, bo przy szybkim machnięciu palcem po prostu się nie blokuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kysa275 Napisano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 To masz za mocno napiętą linkę, u mnie blokuje się jak ten wichajster dochodzi do samego końca a linkę mam bardzo luźną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek1990 Napisano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 ja ma swojego A3 rok i wszystko śmiga jak ta lala.możliwe ze trzeba bd podciagnac linke w blokadzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SanFable Napisano 6 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 To masz za mocno napiętą linkę, u mnie blokuje się jak ten wichajster dochodzi do samego końca a linkę mam bardzo luźną. dokladnie to, trzeba było dokręcić na maksa i działa dziękuję za pomoc :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.