lukaszs Napisano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 oddałem ramę do malowania niestety została źle zabezpieczona..... zamalowany (zapruszony) został gwint suportu ........co mogę z tym zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 idź do dobrego serwisu rowerowego, lub tokarza mają gwintowniki, niech przejadą po gwińcie albo sam miskami stalowymi, do przodu do tyłu i tak po woli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 6 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 nie mam stalowych misek wiec musze isc do jakiegos warsztatu........ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roonin Napisano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Jeśli ten gwint został tylko "zapruszony" to nic bym z tym nie robił, w niczym to nie przeszkadza, farba się podda przy pierwszym wkręcaniu suportu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 7 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 no własnie sie nie poddaje:-( tez tak myslałem ale jest sporo tej farby tam......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chochol Napisano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Jest prostsze rozwiązanie, kup w sklepie z narzędziami, albo castorama/leroymerlin/praktiker szczotkę druciana okrągła 30mm taką do wiertarki. Podłącz to do wiertarki i wyczyść gwint. Farba jest miększa niż metal. Temat sprawdzony i działa. W przypadku uszkodzenia początku gwintu, nie obejdzie się bez gwintowania i wizyty w serwisie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 8 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 No właśnie trochę się zjechał na początku . . . ale może spróbuje szczotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 jak aluminiowa rama to uważaj na gwint albo mosieżną załuż Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
13kisiel13 Napisano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Daj jakieś fotki to latwiej będzie doradzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roonin Napisano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Są płyny do usuwania farby. A tak na marginesie to może trzeba by składa reklamację na to malowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.