Skocz do zawartości

[Opony] jakie kupić?

Daniel19972

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, posiadam rower kelly`s alpina 58832_310_206.png

Jeżdżę nim po wielu drogach, asfaltowych leśnych itp.

Poszukuję opon nie za drogich, dobrze spisujących się w każdych warunkach i na każdej nawierzchni, jakie polecacie?

Dziękuje i pozdrawiam.

Ps: rozmiar 26.

Napisano

Polecam Continental Race King w wersji 2.0 lub 2.2. Jeśli jeździsz dużo po asfalcie to dobrym wyborem będzie wersja 2.0 z racji mniejszych oporów toczenia. Dużo osób śmiga na tych oponkach i bardzo je sobie chwali :)

• 3 miesiące temu...
Napisano

No to panowie jeszcze pytanko, bezdętkowe są dobre?

I czy CONTINENTAL Race King 26x2.0 drut czy nie drut, co to w ogóle znaczy?

A i jak te oponki na asfaliciku się toczą?

Z góry dzięki.

Napisano

Co do modelu opon to się nie wypowiadam bo i tak każdy zachwala te na których jeździ. :thumbsup:

Jedynie co ci mogę polecić to weź rozmiar 2.2. Ze względu na większy balon taka opona lepiej amortyzuje nierówności.

I bierz zwykłe drutówki chyba, że masz parcie na zaoszczędzone gramy i opony typu zwijki, supersonic, protection zostaw tym którzy śmigają w maratonach i mają parcie na zaoszczędzone gramy. :002:

Drutówkę nawet jak gdzieś przetniesz to jest mniejszy ból bo wywalisz ok 50zł a przy jednej zwijce masz 2 szt. drutówek.

Ale oczywiście wybór należy do ciebie.

Ja mam kilka kompletów opon Race King 2.2 / Geax Saguaro 2.2 / Mountain King 2.2 i 2.4 i wszystkie mam drutówki i nie narzekam.

Co do systemu bezdętkowego to już jak kto lubi.

Najlepiej poprzeglądaj na necie opony w odpowiednim przedziale cenowym ''kwota jaką chcesz wydać na komplet'' i zobacz jaki układ bieżnika będzie ci najlepiej odpowiadał.

Napisano

Świetna rada: Kup takie jakie chcesz. Nie myślałes że może być odwrotnie, tzn że jeździmy na oponach bo są dobre i dlatego je zachwalamy, a nie że zachwalamy tylko dlatego, że na nich jeździmy?

Napisano

Tak jak napisałem każdy ma jakieś inne oczekiwania co do opon i każdemu będzie inny model odpowiadał.Jedni zachwalają Geaxa Saguaro lecz dla mnie to opona uniwersalna i na większy piach czy błotko wogóle się nie nadaje i MK 2 w rozmiarze 2.2 dużo lepiej zachowuje się w terenie.Ale to jest tylko i wyłącznie moje zdanie i komuś może pasować bardziej inny typ opony więc gadki typu "która opona jest lepsza" są moim zdaniem bez sensu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...